Politerno > Україна і світ > Хакери зламали урядові сайти Німеччини та вкрали документи щодо перемовин ЄС і України

Хакери зламали урядові сайти Німеччини та вкрали документи щодо перемовин ЄС і України

  • 10 Березня, 2018
  • 1617 Переглядів
  • 0

Група хакерів, яку пов’язують з Росією, атакувала урядові сайти Німеччини з метою заволодіння документами про Україну.

Про це повідомляє німецьке видання Der Spiegel.

Серед викрадених шести файлів були документи про переговори між Британією та ЄС щодо Brexit, а також про переговори ЄС з Україною і Білоруссю.

У той же час підкреслюється, що витік документів щодо України та Білорусі був контрольованим. Нібито, служба безпеки дізналася про кібернапад і змогла замінити оригінали документів.

Як стало відомо 28 лютого, хакерська група APT28, яку зазвичай пов’язують з Росією, атакувала сервери МЗС і Міноборони Німеччини.

Хакерська група APT28, також відома як Fancy Bears, здійснює кібератаки на державні, інформаційні, військові та інші структури країн. Групу підозрюють, зокрема, в здійсненні масштабної атаки на внутрішню мережу Бундестагу в травні 2015 року.

Російські хакери вже проникали в виборчу систему США в 2016 році.

Це підтвердила глава відділу кібербезпеки Міністерства внутрішньої безпеки США Джанетт Манфрія. Вона уточнила, що хакерські атаки були зафіксовані в 21-му штаті і до деяких списків доступ був отриманий.

Також ми повідомляли, що у 2017 році кібератаці піддався парламент Великобританії – депутати і пери не могли відкрити свою електронну пошту. Аналітики впевнені: кібервійни будуть тільки набирати обертів.

Близько 4 тисяч особистих смартфонів військовослужбовців НАТО, які дислоковані в Польщі та країнах Балтії, були атаковані хакерами у 2017 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE