Politerno > Україна і світ > Юля пішла у відрив. Новий курс Тимошенко завершився перемогою

Юля пішла у відрив. Новий курс Тимошенко завершився перемогою

  • 12 Серпня, 2018
  • 3393 Переглядів
  • 0

Соціологічна група “Рейтинг” вчергове оприлюднила дані власного дослідження електоральних натсроїв українців на початок серпня поточного року.

Цікаво, що 72 % респондентів дали відповідь що збираються прийти і проголосувати на чергових президентських виборах. І серед тих, хто має намір голосувати та уже визначився 17,1% віддали б свої голоси за президента Юлію Тимошенко.
 
Призерами президентської гонки є Анатолій Гриценко (10.7%) та Юрій Бойко (майже 9%).
 
Даний рейтинг відрізняється від попередніх тим, що:
1) “Новий курс” та заявлений Тимошенко проект нового суспільного договору позитивно вплинули на її рейтинг, оскільки найвищий відсоток обізнаності з планами кандидатів має саме Юлія Тимошенко.
 
2) Друге місце Анатолія Гриценка означає, що навколо нього гуртується компрадорська група політиків, котрі не мають власного бізнесу в Україні та готові адаптувати національну економіку під чужі інтереси. Колективний “Гриценко” демонструє, що готовий обслуговувати чужі економічні та політичні проекти в нашій країні.
 
3) Третій призер – Юрій Бойко має найвищий рейтинг на Сході країни, де основну конкуренцію йому складає Вадим Рабінович і, у разі їх об’єднання, має усі шанси покращити результат.
 
Партійний рейтинг очолює партія “Батьківщина”, а призерами є партії, котрі очолюють Юрій Бойко і Анатолій Гриценко, які лише помінялися місцями.
 
Найвищий антирейтинг діючого президента Петра Порошенка та коливання на межу проходження до параменту його політичного проекту свідчить про те, що люди все менше довіряють його гаслам.
 
Однак на запитання: “Хто, на Вашу думку, стане наступним Президентом України?” біля 18% відповіли, що Тимошенко, а 14% – Порошенко.
 
Виглядає так, що основними гравцями у президентських перегонах залишаються тіж самі Юлія Тимошенко і Петро Порошенко.
 
При цьому, за кілька останніх місяців виросли показники впевненості в перемозі Тимошенко (з 10 до 18%) та зменшились у Порошенко (з 16 до 14%).
 
Висновок: усе більше українців впевнюються у перемозі Юлії Тимошенко.

Василь Вакаров, політичний аналітик

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE