Politerno > Україна і світ > У нас така дивна країна, якщо послухати владу: корупція – є, корупціонерів – нема! – Тимошенко

У нас така дивна країна, якщо послухати владу: корупція – є, корупціонерів – нема! – Тимошенко

  • 12 Серпня, 2018
  • 1798 Переглядів
  • 0

Днями президент хвалився рекордними обсягами темпів росту експорту до ЄС. Це добре! Якщо не знати про зворотню, «темну» сторону цього процесу…

За підрахунками німецьких газетярів із Süddeutsche Zeitung, 5 мільярдів доларів щорічно втрачає Україна від контрабанди і корупції на митниці. Це – неймовірна цифра! Більша за всі міжнародні кредити.

Це не просто абстрактне число з дев’ятьма нулями. Це – ваші пенсії, зарплати, недобудовані лікарні та школи.

Зазвичай, митниця існує для того, щоб через неї заводити в державу кошти до державного бюджету. У нас чомусь навпаки: через митницю гроші виводять. В умовах війни, яка ведеться сьогодні проти України, я прирівняла б корупцію на митниці до військового злочину. Бо це є, по суті, мародерство і здирництво.

У 2005-му році, коли я очолювала уряд, однією з наших найперших програм стала програма «Контрабанді – СТОП!» Ми зупинили контрабанду буквально в лічені дні. Кожна копійка з митниці йшла в бюджет.

Сьогодні ж таке враження, що хтось реалізує програму «Контрабанда – welcome!». Усі розмови про необхідність боротьби зі зловживаннями на митниці зводяться зрештою до того, хто буде сам особисто зловживати. Про боротьбу з цим ганебним явищем питання взагалі не стоїть.

Лі Куан Ю для боротьби з корупцією радив якось президентові посадити трьох друзів. У нас такий метод навряд чи можливий, адже українському президентові довелося б посадити всіх своїх друзів. Бо всі «при ділі». А потім ще й самому долучитися до цієї компанії і «закритися» зсередини. Корупція сьогодні в Україні стала формою правління і державного устрою.

Насправді долати корупцію не так неймовірно важко, як вас намагаються переконати. Треба боротися не з абстрактною корупцією, а з конкретними корупціонерами. Корупція – не стихійне лихо. Корупцію роблять конкретні люди, прізвища яких відомі!

У нас така дивна країна, якщо послухати владу: корупція – є, корупціонерів – нема!

Для боротьби з корупцією і контрабандою потрібна політична воля… І бодай трохи гідності та поваги до власної країни!

Юлія Тимошенко

Нагадаємо, департамент кримінальних розслідувань Служби внутрішніх доходів США готовий надати Державній фіскальній службі інформацію про українських чиновників, пов’язаних із контрабандою.

Як повідомлялось, за результатами дослідження Соціологічної групи “Рейтинг”, серед тих, хто має намір голосувати на гаступних президентських виборах та визначився, 17,7% українців проголосували б за лідера “Батьківщини” Юлію Тимошенко.

Читайте також: Телеглядачі ZIKу визнали Тимошенко найкращим прем’єром

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE