Politerno > Україна і світ > Заворушення в Шарлотсвілл: у посольстві РФ відреагували на звинувачення про російський вплив

Заворушення в Шарлотсвілл: у посольстві РФ відреагували на звинувачення про російський вплив

  • 13 Серпня, 2018
  • 1106 Переглядів
  • 0

Посольство Росії в США назвало “абсурдною” заяву конгресмена Томаса Гаррета про те, що загострення конфлікту в американському місті Шарлотсвілл могло бути викликано втручанням РФ.

Про це йдеться у заяві відомства на Facebook.

“Виникає питання: де хоча б один факт на підтвердження цих інсцинуацій? Їх немає в принципі, як немає жодного доказу інших, таких же абсурдних звинувачень на адресу Росії у втручанні в американські внутрішні справи”, – заявили у посольстві.

Російські дипломати додали, що не здивуються, якщо Росію звинуватять в організації протестів у Вашингтоні, які пройшли 12 серпня – у річницю подій у Шарлотсвіллі.

Як повідомлялось, конгресмен Томас Гаррет, посилаючись на закритий брифінг з главою ФБР, заявив, що ФБР бачить російський вплив на конфлікт у Шарлотсвіллі.

Нагадаємо, минулорічні заворушення в Шарлотсвілл почалися через наміри влади прибрати з міського парку пам’ятник генералу армії конфедератів Роберту Лі.

В результаті зіткнень між учасниками “Маршу об’єднаних правих” і їх противниками загинула жінка, поранення отримали 34 особи.

Президент США Дональд Трамп, засудивши дії націоналістів, зазначив, що в насильстві винні обидві сторони. Така заява викликала гостру критику.

Як повідомлялось, прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що Росія з “високою імовірністю” винна у спробі вбивства колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE