Politerno > Україна і світ > Перенесення дати президентських виборів унеможливить зміни виборчого законодавства до виборів у Раду – Ємець

Перенесення дати президентських виборів унеможливить зміни виборчого законодавства до виборів у Раду – Ємець

  • 23 Серпня, 2018
  • 1586 Переглядів
  • 0

Виявляється дискусія про перенесення виборів президента на червень, вже «давготривала» і потужно обговорюється в «колах» експертів.

Про це пише народний депутат Ленід Ємець на своїй сторінці у Facebook, продовжучи тему можливого перенесення дати президентських виборів з останньої неділі березня на червень 2019 року.

“Ок, ще вчора я навіть не думав що хтось може так «навиворіть» читати Конституцію. Проте, наскільки мені відомо це не стратегія перемоги, а стратегія відступу”, – переконаний народний обранець.

На його думку, будь який новий президент, якщо вибори відбудуться у березні, матиме пів року на роботу із діючим парламентом щодо зміни виборчого законодавства. Політик має на увазі ліквідацію мажоритарної складової і запровадження відкритих виборчих списків, щоб новий парламент обирався вже за новими правилами.

“Якщо ж дату Президентських виборів змістити на червень, то зважаючи на строки інагурації у нового Президента буде не 6, а півтора місяці до парламентських віборів. Виборчий процес уже в разгарі і ніяких змін бути не може”, – підкреслює Ємець.

За його словами, це означає збереження мажоритарки і теоретично потужної фракції діяючого президента в Раді.

Як повідомлялось, перший заступник головного редактора DT.UA Сергій Рахманін заявив, що в Адміністрації президента розглядають можливість перенесення виборів глави держави з весни на літо 2019-го.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE