Politerno > Україна і світ > Держдеп опублікував документ щодо санкцій проти Росії через отруєння Скрипаля

Держдеп опублікував документ щодо санкцій проти Росії через отруєння Скрипаля

  • 24 Серпня, 2018
  • 1448 Переглядів
  • 0

У Федеральному реєстрі США опубліковано документ про санкції щодо Росії через отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Новими санкціями встановлюється, зокрема, заборона на продаж зброї і продукцію подвійного призначення, а також відмова від кредитування Росії.

Про це повідомляє Дождь.

У документі Держдепу йдеться, що Росія використовувала хімічну зброю, порушуючи міжнародні закони, щодо своїх громадян. Санкції набудуть чинності 27 серпня 2018 року.

Відповідно до санкцій, припиняється будь-яка допомога США Росії по закону про іноземну допомогу 1961 року, що крім термінової гуманітарної допомоги, продуктів харчування та іншої сільськогосподарської продукції. Обмежувальні заходи також стосуються заборони кредитування і надання фінансової допомоги з боку держструктур США. Мова йде про кредити, кредитні гарантії і фінансову допомогу від департаментів, державних агентств і інших американських відомств.

Забороняється також продаж Росії будь-яких товарів оборонного призначення і видача ліцензій на експорт до Росії товарів зі списку озброєнь США. Виняток становить експорт товарів, необхідних для співпраці в космічній галузі, а також ліцензії на експорт до Росії товарів і технологій, які необхідні для забезпечення безпеки польотів цивільної авіації.

Раніше повідомлялося, що після введення цих санкція можуть бути введені нові обмеження. Це станеться в тому випадку, якщо Росії не надасть гарантії відмови від використання хімічної зброї та погодиться на перевірку з боку ООН. Серед можливих заходів – розрив дипломатичних відносин і заборона на польоти «Аерофлоту» в США.

Як повідомлялось, Один з найбільших банків Швейцарії Credit Suisse заморозив приблизно 5 мільярдів швейцарських франків (5 мільярдів $), пов’язаних з Росією, через санкції США.

Сергія і Юлію Скрипаль знайшли без свідомості в британському Солсбері на початку травня. Прем’єрка Британії Тереза Мей заявляла, що Росія ймовірно причетна до отруєння Скрипаля, а злочин учинили за допомогою бойової нервово-паралітичної речовини класу «Новичок», розробленої в РФ. Москва свою причетність заперечує.  

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE