Politerno > Україна і світ > “Ви з’їхали з розуму, шановні”: Шкрум про подання законопроекту про збільшення кількості членів ЦВК

“Ви з’їхали з розуму, шановні”: Шкрум про подання законопроекту про збільшення кількості членів ЦВК

  • 18 Вересня, 2018
  • 5791 Переглядів
  • 0

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій зареєстрував у парламенті законопроект № 9090, згідно з яким пропонує збільшити кількість членів Центральної виборчої комісії з 15 до 17.

Відповідний документ з’явився на сайті ради у понеділок.

Так, у пояснювальній записці проекту закону сказано, що він спрямований на забезпечення представництва політичних сил у складі ЦВК, за рекомендацією  Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Зокрема, документом передбачається збільшити склад комісії з 15 до 17 членів.

Зазначається, що ухвалення законопроекту не вплине на дохідну та/або видаткову частину держбюджету України.

З цього приводу пропонуємо читачам коментар з приводу подання даного законопроекту народного депутата від “Батьківщини” Альони Шкрум:

Збільшити склад ЦВК до 17 осіб 

Пан Парубій взяв на себе дуже невдячну справу – вчора вночі зареєстрував Законопроект про збільшення кількості членів ЦВК до 17 осіб.

Бо, бачите, переговори по складу ЦВК, очевидно, зайшли у глухий кут. Президент відмовляється мати меньше своїх членів, ніж повну більшість. (Бо ж як виграти йому ці вибори без ручного ЦВК та тотальних фальсифікацій?).

Проблемка лише одна: Закон та інші фракції вимагають як мінімум по 1 представнику. НФ більше.

І ще й якась Резолюція ПАРЄ вимагає наявність як мінімум 1 члена ЦВК від кожної фракції. Погана історія.

Три місяці в АПУ ламають голову, що його дідька робити, і як же так всіх провести і залишити свою більшість в ЦВК і типу так, щоб інші фракції, які членів ЦВК не отримують, не дуже так ґвалтували і до ПАРЄ звертались.

От проблема: Президентські забаганки та пропорційне представництво від кожної фракції – ніяк не вкладається у 15 членів ЦВК. 7+8+1 – 15 ніяк, чорт його побирай, не виходить. От ніяк. Хоч як не крути.

Але ж, як відомо, якщо Закон вимагає у ГенПрокурора юр. освіту, а у твого кандидата освіти немає, то – треба змінити закон.

«Закон суворий, але… його можна змінити за годину» – така трактовка теперішньої влади базового римського припису. І у цій фразі вся іх філософія.

Ви з’їхали з розуму, шановні. І остаточно втратили останні краплини здорового глузду.

Закони 16 січня починають здаватися верховенством права у порівняної з вашими ігрищами, жонглюванням правових норм та новими ідеями щодо «іноземних агентів».

Чого тільки ви соромитесь, шановні, не розумію.

Напишіть вже прямо у змінах до закону – по одному від кожної фракції і ще стільки ж людей, скільки фракцій +1 особа – від пана Президента.

У мене все.

П.С. Видихаю. І щиро здивована, що на 4 році цього безглуздя – вони ще можуть мене здивувати і обурити.

Читайте також: Наперстки від Порошенка: Комітет рекомендував змінити 13 членів ЦВК – буде голосування за кожного кандидата бо їх 14

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE