Politerno > Україна і світ > Оприлюднено ВІДЕОзвернення Гандзюк до влади з лікарняного ліжка

Оприлюднено ВІДЕОзвернення Гандзюк до влади з лікарняного ліжка

  • 26 Вересня, 2018
  • 2841 Переглядів
  • 0

Активістка і радниця мера Херсона Катерина Гандзюк, яку облили сірчаною кислотою, опублікувала відеозвернення до української влади та звичайних українців.

Запис розміщений на youtube-каналі “Громадського”.

 

Гандзюк каже, що їй дуже важко записувати це звернення, але “набагато простіше, ніж нашій країні перетравлювати всю цю величезну кількість регіоналів, сепаратистів та “мусорів”.

“Так, я знаю, що виглядаю зараз погано. Але, принаймні, мене лікують. Мене лікують добре українські лікарі. І я точно знаю, що я виглядаю зараз набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. Тому що їх сьогодні не лікує ніхто”, – зазначає вона.

Гандзюк дорікає правоохоронним органам за те, що вони досі не знайшли замовника нападу.

Також вона нагадує про 40 інших активістів, які постраждали від нападів за останній рік.

“За останній рік в Україні сталося 40 нападів на громадських активістів. Замовники жодного з яких не були названі”, – каже вона.

“Хто замовив всіх цих людей? Хто покриває замовників? Чому така кількість розслідувань саботується? Чому ми маємо терпіти, поки найактивніших з нас вбивають та калічать? Чому ми заохочуємо людей до громадської діяльності, але не можемо їх захистити?” – питає активістка.

За її словами, вона не вірить, що всі винні будуть знайдені, покарані й засуджені.

Як повідомлялось, слідство підозрює в скоєнні нападу на херсонську активістку п’ятьох колишніх учасників АТО. Це – В’ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.

Як повідомлялося, четверо з п’яти підозрюваних у спробі вбити активістку і радницю мера Херсона Катерину Гандзюк зізналися у скоєнні злочину.

Усі вони є членами Української добровольчої армії, яку очолює Дмитро Ярош.

Усім п’ятьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід. Чотирьох – відправив під арешт, Вишневському обрав цілодобовий домашній арешт.

3 з 5 судових засідань з обрання запобіжного заходу підозрюваним відбувалися в закритому режимі.

Херсонський апеляційний суд відпустив під домашній арешт ще одного фігуранта справи про напад на активістку Катерину Гандзюк Володимира Васяновича.

Першим, кого затримали у справі нападу на Катерину Гандзюк був Микола Новіков.

6 серпня його взяли під варту.

Водночас представники захисту Новікова заявляли, що він має алібі та у день нападу був зовсім в іншому місці – на відпочинку на морі.

22 серпня Новікова відпустили з-під варти, а справу проти нього закрили. Він заявив, що слідчі самі запропонували йому підписати нові покази, після яких з нього зняли підозру у нападі на активістку Катерину Гандзюк.

31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк.

Правоохоронці кілька разів перекваліфіковували напад і врешті кваліфікували як замах на вбивство.

Гандзюк погодилася співпрацювати зі слідством.

Журналіст Сергій Нікітенко опублікував фоторобот чоловіка, який облив концентрованою сірчаної кислотою співробітницю Херсонської міської ради Катерину Гандзюк.

Згодом генпрокуратура передала в СБУ справу щодо нападу на працівницю мерії Херсона Катерини Гандзюк.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE