Politerno > Україна і світ > Чепіга-Боширов отримав “Героя Росії” за участь в анексії Криму – НГ

Чепіга-Боширов отримав “Героя Росії” за участь в анексії Криму – НГ

  • 2 Жовтня, 2018
  • 1332 Переглядів
  • 0

Полковник ГРУ РФ Анатолій Чепіга, якого Великаб Британія підозрює в отруєнні сім’ї Скрипалів, отримав звання “Героя Росії” за участь у захопленні Криму.

Про це йдеться в розслідуванні російського видання “Новая газета“, яка посилається на слова трьох колишніх товаришів по службі Чепіги по в/ч 20662.

Журналісти відзначають, що один з трьох товаришів по службі підтвердив, що Боширов на відео з журналісткою Симоньян – це Чепіга. Двоє інших ветеранів 282-го загону спецназу не впевнені, що Боширов і Чепіга – це один і той же чоловік. Правда, вони не бачили Чепігу з 2006 року.

“Звання Герой Росії Чепізі присвоїли за Крим, – розповів “Новой” випускник ДВОКУ, колишній товариш по службі Чепіги по загону. – На стелі біля пам’ятника Рокоссовскому в училище вибиті імена випускників, які отримали звання Героя – там є Чепіга і полковник Олександр Попов, випускник ДВОКУ 1995 року”.

“Чепізі та Попову звання Героя Росії було присвоєно одним закритим указом президента і саме за Крим. Попов тоді командував зведеним загоном спецназу, а Чепіга тоді був ще підполковником”, – стверджує неназваний співрозмовник НГ.

Товариші по службі Чепіги не змогли припустити, чим конкретно Чепіга займався в Криму, проте назвали три ключові спецоперації в Криму в лютому 2014 року: захоплення будівлі Ради міністрів Криму, захоплення аеродрому Бельбек, роззброєння бригади морської піхоти армії України в Феодосії.

За відомостями співрозмовників НГ, в військову академію МО Росії Анатолій Чепіга вступив уже після Криму, влітку 2014 року.

Читайте також: Чепіга-Боширов вивозив Януковича з України – журналіст

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE