Politerno > Україна і світ > Ірина Луценко прирівняла ідею ліквідації “Нафтогазу” до знищення України

Ірина Луценко прирівняла ідею ліквідації “Нафтогазу” до знищення України

  • 2 Жовтня, 2018
  • 3039 Переглядів
  • 0

Представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що збереження “Нафтогазу України” й транзиту російського газу до Європи – це питання національної безпеки.

Як повідомляє УП, так депутатка БПП відреагувала на заяви лідера фракції “Батьківщина” Юлії Тимошенко щодо бажання ліквідувати “Нафтогаз” і завадити продажу газотранспортної системи.

“З вуст попередніх виступаючих прозвучало, що якщо вони прийдуть до влади на майбутніх президентських виборах, вони ліквідують “Нафтогаз” як посередника, який стоїть між людьми при продажі їм газу на сьогодні”, – сказала Ірина Луценко

“Шановні виборці, диявол криється в деталях: основним видом діяльності “Нафтогазу України” є транспортування газу – російського газу на європейську територію”, – заявила вона.

За словами Ірини Луценко, “за 4 роки, що президентом України Петро Порошенко, “Нафтогаз” вийшов зі збиткової організації, яка накопичила близько 50 мільярдів боргів”.

Читайте також: Коболєва оштрафували за відмову надати інформацію про осіб, які отримали премії

“4,6 мільярда доларів виграно “Нафтогазом” у Стокгольмському арбітражі. Подано позов на 12 мільярдів гривень на користь України за транзит, які не доплатила Російська Федерація… Якщо “Газпром” не сплатить ці 4,6 мільярда доларів Україні…, тоді буде арештовано майно, зокрема й частина корпоративних прав “Північного потоку-2”, – заявила вона.

“А що таке “Північний потік-2″ для України? До тих пір, доки російський газ буде транзитом протікати через українську територію, до тих пір в Україні Путін не буде сміти бомбити українську територію! Не буде Алеппо, не буде Сирії, не буде біженців, не буде смертей”, – вигукнула Луценко.

Тому, на її думку, “заяви про ліквідацію “Нафтогазу України” – це заяви про економічне і безпекове знищення України, про повноцінну війну, про злидні”.

“Якщо буде ліквідований “Нафтогаз”, ми не зможемо підняти мінімальній зарплати, не зможемо на 37% підняти зарплати нашим військовослужбовцям, не зможемо утримувати армію… не буде безкоштовних ліків, не буде екстреної медицини, не буде додаткових коштів на медицину”, – сказала Луценко

“Заяви про ліквідацію “Нафтогазу” – це старий “новий курс”, це повернення під вплив РФ, це злидні, це борги, які поставили народ в залежність за попередніх урядів”, – заявила вона.

Читайте також: Тимошенко: “Нафтогаз” буде ліквідовано після виплати Росією всіх боргів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE