Politerno > Україна і світ > Коболєва оштрафували за відмову надати інформацію про осіб, які отримали премії

Коболєва оштрафували за відмову надати інформацію про осіб, які отримали премії

  • 25 Вересня, 2018
  • 2707 Переглядів
  • 0

Шевченківський райсуд Києва оштрафував голову правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва на 1,7 тисячі гривень за відмову надати народному депутату інформацію з переліком осіб, які отримали премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським “Газпромом”.

Про це йдеться в постанові суду.

В червні 2018 року Коболєв отримав від одного з депутатів Верховної Ради запит про виплату собі та іншим членам правління “Нафтогазу” премій загальним обсягом понад 45 млн доларів і надав неповну відповідь на цей запит, вважає суд.

У запиті нардеп, чиє ім’я не називається, вимагав пояснити підстави для виплати премій в зв’язку з перемогою “Нафтогазу” в суперечці з російським “Газпромом” за рішенням Стокгольмського арбітражного трибуналу.

Крім того, нардеп зажадав надати повний перелік посадових осіб, які отримали премії.

Як зазначається в тексті постанови, Коболєв не з’явився на засідання суду. Він не прокоментував підстави для виплати премій, а також не надав перелік премійованих.

Представник Коболєва в суді просив закрити це провадження, мотивуючи тим, що “Нафтогаз” надав повну та вичерпну інформацію, яка могла бути надана компанією відповідно до вимог чинного законодавства у відповідь на депутатський запит.

Проте, суд визнав Коболєва винним в скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 188-19 (невиконання законних вимог депутата) Кодексу про адміністративні правопорушення. Суддя зобов’язав главу правління “Нафтогазу” сплатити штраф в розмірі 1,7 тис гривень і судовий збір – 352 гривні.

Наприкінці травня стало відомо, що наглядова рада “Нафтогазу України” вирішила роздати співробітникам компанії близько 37 мільйонів доларів у якості премії за перемогу у суді над російським “Газпромом”.

Сума премії була розділена на дві частини. В травні цього року повинна була бути виплачена перша частина премій на суму 20,7 млн ​​доларів, що становить 1% від обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності “Нафтогазу” за 2017 рік. Решта премії будуть виплачувати протягом трьох років виключно за умови успішного стягнення з “Газпрому” залишку виграшу (2,6 млрд доларів).

Глава правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв і комерційний директор правління Юрій Вітренко отримають на двох $ 13,9 мільйона з $ 37 мільйонів премії, передбаченої правлінню за перемогу над Газпромом у Стокгольмському арбітражі.

Згодом стало відомо, що співробітники НАК “Нафтогаз України” вже отримали першу частину премії на суму 20,7 млн ​​доларів у зв’язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді в суперечці з російським газовим монополістом “Газпромом” за транзитним контрактом.

Як повідомлялось, НАК “Нафтогаз України” отримав повідомлення про те, що апеляційний суд округу Свеа, який розглядає апеляційні скарги ПАТ “Газпром” на арбітражні рішення в справах з Нафтогазом, на цьому тижні виніс рішення про призупинення процедури виконання рішення арбітражу.

Компанія найближчим часом подасть суду свої розгорнуті пояснення і контрагрументи і очікує, що, врахувавши їх, суд скасує рішення про призупинення.

Читайте також: “В них прикрутило розум. І зовсім викрутило совість”: Тимошенко про “бейбі-бокс” для “Нафтогазу”

або Умови газового контракту, як дбайлива пастка для “Газпрому” від Тимошенко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE