Politerno > Україна і світ > Офіційно: у “Нафтогазі” роздадуть $37 млн премій за перемогу над “Газпромом”

Офіційно: у “Нафтогазі” роздадуть $37 млн премій за перемогу над “Газпромом”

  • 30 Травня, 2018
  • 1692 Переглядів
  • 0

Наглядова рада “Нафтогазу України” вирішила роздати співробітникам компанії близько 37 мільйонів доларів у якості премії за перемогу у суді над російським “Газпромом”.

Про це повідомляє прес-служба “Нафтогазу”.

“Загальний обсяг виплат затверджено на рівні 1% від суми виграшу в арбітражі (4,6 млрд дол. США), він становитиме 46,3 млн дол. США. З цієї суми буде сплачено податок на доходи фізичних осіб та інші збори на суму понад 9 млн дол. США”, – розповідають у компанії.

Зазначається, що гроші розподілять між 41 особою, яка “прямо чи опосередковано внесла значний вклад у досягнення цього результату”.

“Цей перелік не обмежується топ-менеджментом компанії, а сума премії залежить від особистого вкладу кожного працівника”, – додають у прес-службі.

У компанії очікують, що в травні цього року буде виплачено першу частину премій на суму 20,7 мільйона, решта буде виплачуватись протягом 3 років “виключно за умови успішного стягнення з “Газпрому” залишку виграшу”.

Дане рішення вже викликало бурхливу реакцію у соцмережах.

“Нам із вами сказали #прикрути, а Правління “Нафтогазу” отримає ще одну премію за виграш суду у “Газпрому” в розмірі 45,6 млн.$! Сорок п’ять мільйонів доларів на премії кільком людям, в країні, де 60% населення перебуває за межею бідності!”, – обурюються користувачі Facebook.

Раніше джерела ЕП повідомили, що наглядова рада НАК “Нафтогаз України” проголосувала за виплату бонусів правлінню компанії в зв’язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російським “Газпромом”.

Як повідомлялось, восени минулого року правління “Нафтогазу” отримало премії за виграш першої частини судового спору з “Газпромом”.

Тоді список премійованих складався з 8 осіб. Серед них – Андрій Коболєв, Сергій Перелома, Юрій Вітренко, Ярослав Теклюк і Костянтин Пожидаєв.

Загальна сума коштів, зекономлена “Нафтогазом” державі завдяки перемозі в суді Швеції становить близько 50 млрд доларів.

Виплата премій і бонусів є загальносвітовою практикою.

Як стало відомо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги “Нафтогазу” щодо компенсації за недопоставлені “Газпромом” обсяги газу для транзиту.

За рішенням Стокгольмського арбітражу, “Нафтогаз” домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку “Газпромом” погоджених обсягів газу для транзиту.

За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі “Газпром” має сплатити 2,56 млрд доларів на користь “Нафтогазу”.

У той же час, Стокгольмський арбітраж не задовольнив вимогу НАК “Нафтогаз України” на перегляд тарифу на транзит в контракті з ПАТ “Газпром”.

Після цього “Газпром” вирішив більше не постачати газ НАК “Нафтогаз України” за контрактом і повернув отриману передоплату.

Голова “Нафтогазу” Андрій Коболєв на засіданні Ради безпеки й оборони України того ж дня заявив, що дефіцит газу в Україні – близько 10 млн куб м на добу. Він запропонував обмежити споживання газу на 3-4 березня.

2 березня президент України Петро Порошенко заявив, що газовими контрактами не передбачено їх розірвання в односторонньому порядку.

5 березня, РАТ “Газпром” направило офіційне повідомлення в НАК  “Нафтогаз України” про розірвання контрактів на поставку і транзит газу через Стокгольмський арбітраж.

Як заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Сергій Власенко, Стокгольмський арбітраж розвіяв міфи про газові контракти Юлії Тимошенко, визнавши їх вигідними для України.

Учора стало відомо, що “Газпром” подав до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу в суперечці з “Нафтогазом” по транзиту газу.

Раніше “Газпром” вже подавав апеляцію на рішення суду щодо спору з “Нафтогазом” через “істотні процесуальні порушення, допущені арбітрами”.

Читайте також: Умови газового контракту, як дбайлива пастка для “Газпрому” від Тимошенко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE