Politerno > Україна і світ > НАБУ перевірить рух коштів по рахунках “ДТЕК” Ахметова

НАБУ перевірить рух коштів по рахунках “ДТЕК” Ахметова

  • 30 Травня, 2018
  • 1382 Переглядів
  • 0

У рамках досудового розслідування кримінального провадження про можливе зловживання службовим становищем посадовими особами НКРЕКП при ухваленні регуляторних рішень на користь енергетичних підприємств холдингу «ДТЕК» детективи НАБУ вирішили перевірити рух коштів по банківських рахунках компаній «ДТЕК Дніпроенерго» і «ДТЕК Східенерго».

Про це йдеться в рішенні Солом’янського районного суду міста Києва.

Детектив НАБУ в клопотанні зазначав, що посадові особи НКРЕКП в період 2016-2017 років ухвалювали регуляторні рішення на користь товариств енергетичного холдингу «ДТЕК», внаслідок чого було завдано тяжкі наслідки інтересам інших виробників електричної енергії. У Бюро підкреслювали, що постановами НКРЕКП від квітня і грудня 2016 року встановлено окремий алгоритм розподілу коштів між виробниками електричної енергії за відпущену електроенергію і проведення розрахунків за електричну енергію, спожиту вугледобувними підприємствами, в 2016 році, в результаті чого необґрунтовано надавалися переваги підприємствам енергетичного холдингу «ДТЕК».

За даними журналістів «Наші гроші», за такою схемою компанії енергетичного холдингу «ДТЕК» отримали понад 2 мільярди гривень.

Також у НАБУ додали, що державне підприємство «Енергоринок» на виконання зазначених постанов НКРЕКП здійснювало розрахунок за електроенергію в переважній більшості з виробниками електричної енергії «ДТЕК Дніпроенерго», «ДТЕК Східенерго» і «ДТЕК Західенерго». Детектив уточнив, що розрахунок проводився на рахунки «ДТЕК Дніпроенерго» і «ДТЕК Східенерго» в банку ПУМБ. У Бюро просили надати доступ до документів банку ПУМБ, а саме до виписок про рух коштів по рахунках «ДТЕК Дніпроенерго» і «ДТЕК Східенерго».

Суд задовольнив клопотання.

Як повідомлялось, Національне антикорупційне бюро у лютому 2018 року порушило кримінальне провадження стосовно зловживань службовим становищем посадових осіб НКРЕКП при прийнятті регуляторних рішень на користь енергетичних підприємств холдингу “ДТЕК”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE