Politerno > Україна і світ > UA:Перший вимкнули за борги – Аласанія

UA:Перший вимкнули за борги – Аласанія

  • 25 Вересня, 2018
  • 1302 Переглядів
  • 0

Державний концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) вимкнув за борги аналогове мовлення телеканалу “UA:Перший”.

Про це повідомив у Facebook керівник каналу Зураб Аласанія.

“Сьогодні вранці державний концерн РРТ відключив мовлення UA:Перший (за борги держави державі)”, – написав він.

За його словами, попередньо відомо, що сигнал відключено по всій Україні, перевіряються ще прифронтові території на сході.

Аласанія припустив, що невдовзі компанія “Зеонбуд” також вимкне цифрове мовлення каналу.

“А давай тако: ми відриваємо тобі ручки і не годуватимемо тебе – але ти маєш вирости сильним, щоб встановлювати нам світові рекорди. Десять місяців потому: ти диви, все ще живий… А давай-ка ми тобі ще ніжки відірвемо. І пам‘ятай – ми ж чекаємо на рекорди!” – жартує з цього приводу Аласанія.

Зараз при намаганні включити “UA:Перший” на екрані можна побачити повідомлення про відсутність сигналу.

Водночас прес-служба Національного суспільного телебачення України повідомила, що КРРТ офіційним листом сповістив НСТУ про припинення аналогової трансляції UA:Перший з 6:27 ранку 25 вересня. У цьому ж листі концерн повідомив, що заборгованість НСТУ за отримані послуги з трансляції телепрограм становить майже 69,4 мільйона гривень.

При цьому на телеканалі кажуть, що з квітня грошей на оплату трансляції в бюджеті, виділеному Верховною Радою для НСТУ, не передбачено, що і призвело до боргу перед КРРТ.

Канал каже, що розуміє цей вимушений крок з боку концерну РРТ.

“НСТУ неодноразово зверталася до уряду з приводу критичної ситуації через незаконне недофінансування Суспільного та попереджала, що це може призвести до відключення аналогового мовлення”, – скаржаться в НСТУ.

Як повідомлялося, через недофінансування працівники Національної суспільної телерадіокомпанії України (канал “UA:Перший”) йдуть у неоплачувану відпустку.

1 вересня в Україні відключили аналогове телебачення попри заборону суду. НСТУ це не стосувалося.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE