Politerno > Україна і світ > Співробітники “Нафтогазу” вже отримали $21 мільйон премії за рішення по “Газпрому”, яке суд “заморозив”

Співробітники “Нафтогазу” вже отримали $21 мільйон премії за рішення по “Газпрому”, яке суд “заморозив”

  • 18 Червня, 2018
  • 1691 Переглядів
  • 0

Співробітники НАК “Нафтогаз України” вже отримали першу частину премії на суму 20,7 млн ​​доларів у зв’язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді в суперечці з російським газовим монополістом “Газпромом” за транзитним контрактом.

Про це в інтерв’ю НВ розповів комерційний директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко.

“21 мільйон доларів, там трохи менше. Це та сума, яка була вже сплачена як премії. А інша частина премії, приблизно 25 мільйонів доларів, вона буде сплачена тільки після того, як будуть отримані гроші від “Газпрому”, пояснив Вітренко.

Він уточнив, що премії отримали близько 40 осіб, які працювали над відповідним арбітражним процесом.

“В результаті цього процесу команда “Нафтогазу” заробила для України дуже багато грошей. Це 4,6 мільярда доларів тільки за рішенням по транзиту. Тобто, це була важка і сумлінна праця. І з цих 4,6 мільярда доларів “Нафтогаз” вже отримав фінансовий результат у розмірі 2,1 мільярда доларів. Як ми всі розуміємо, це дуже багато грошей для “Нафтогазу”, але не тільки для “Нафтогазу”, а й для всієї України. 2,1 мільярда доларів – це приблизно 2% ВВП”, – зазначив Вітренко.

Наприкінці травня стало відомо, що наглядова рада “Нафтогазу України” вирішила роздати співробітникам компанії близько 37 мільйонів доларів у якості премії за перемогу у суді над російським “Газпромом”.

Сума премії була розділена на дві частини. В травні цього року повинна була бути виплачена перша частина премій на суму 20,7 млн ​​доларів, що становить 1% від обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності “Нафтогазу” за 2017 рік. Решта премії будуть виплачувати протягом трьох років виключно за умови успішного стягнення з “Газпрому” залишку виграшу (2,6 млрд доларів).

Глава правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв і комерційний директор правління Юрій Вітренко отримають на двох $ 13,9 мільйона з $ 37 мільйонів премії, передбаченої правлінню за перемогу над Газпромом у Стокгольмському арбітражі.

Як повідомлялось, НАК “Нафтогаз України” отримав повідомлення про те, що апеляційний суд округу Свеа, який розглядає апеляційні скарги ПАТ “Газпром” на арбітражні рішення в справах з Нафтогазом, на цьому тижні виніс рішення про призупинення процедури виконання рішення арбітражу.

Компанія найближчим часом подасть суду свої розгорнуті пояснення і контрагрументи і очікує, що, врахувавши їх, суд скасує рішення про призупинення.

Читайте також: “В них прикрутило розум. І зовсім викрутило совість”: Тимошенко про “бейбі-бокс” для “Нафтогазу”

або Умови газового контракту, як дбайлива пастка для “Газпрому” від Тимошенко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE