Politerno > Україна і світ > Нардеп Барна пропонує ВР ввести штраф за публічний прояв сексуальної орієнтації

Нардеп Барна пропонує ВР ввести штраф за публічний прояв сексуальної орієнтації

  • 18 Червня, 2018
  • 1607 Переглядів
  • 0

Народний депутат фракції БПП з Тернопільщини Олег Барна пропонує Верховній Раді ввести штрафування за “публічний прояв сексуальної орієнтації”.

Про це йдеться в його законопроекті №8489, зареєстрованому 15 червня.

Згідно з документом, пропонується доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення статтею 180-2.

“Виготовлення, поширення продукції, яка містить інформацію про сексуальну орієнтацію особи, та публічні дії, спрямовані на пропаганду будь-яких видів сексуальної орієнтації, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 300 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5,1 тисячі гривень до 51 тисячі гривень)”, – йдеться в законопроекті.

Ті самі дії, вчинені повторно нардеп пропонує карати штрафом від 600 до 6 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 10,2 тис. грн до 102 тис. грн) і громадськими роботами строком від 40 до 60 годин.

Під публічними діями, спрямованими на пропаганду будь-якої сексуальної орієнтації пропонується розуміти “публічні марші, відриті зібрання, фестивалі, публічне використання специфічної символіки, поширення тематичних матеріалів у засобах масової інформації чи мережі Інтернет”.

На думку Барни, останнім часом відбувається “моральний занепад суспільства, пов’язаний із радикалізмом, насильством, пропагандою порнографії, сексуальними маршами”.

За його словами, потрібно обмежити подібні публічні заходи, щоб “підвищити моральність українського суспільства”.

17 червня в Києві пройшов традиційний Марш рівності, в якому, за даними УП від співрозмовників з правоохоронних органів, взяли участь 3-3,5 тисячі людей.

Перед його проведенням, вранці у Києві націоналісти із організації С-14 та просто активні громадяни вийшли на мирний протест проти проведення маршу ЛГБТ у центрі Києва та поліція їх жорстоко розігнала. Повідомлялось про затримання понад 50 активістів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE