Politerno > Україна і світ > Герман стверджує, що не замовляв убивства Бабченка, а у “розстрільному списку” був син Авакова

Герман стверджує, що не замовляв убивства Бабченка, а у “розстрільному списку” був син Авакова

  • 18 Червня, 2018
  • 1505 Переглядів
  • 0

Виконавчий директор українсько-німецького підприємства «Шмайсер» Борис Герман, якого СБУ підозрює в організації замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка, стверджує, що просив виконавця тільки стежити за ним, а не вбивати.

Про це Герман повідомив під час засідання Шевченківського районного суду Києва, передає кореспондент Громадського.

Герман заявив, що не замовляв учаснику бойових дій на Донбасі Олексію Цимбалюку вбивство Бабченка, а тільки просив стежити за ним.

Також підозрюваний зазначив, що передав 15 тисяч доларів Цимбалюку на придбання машини, а не як платню за вбивство журналіста. Він підкреслив, що позичив ці гроші.

Крім того, Герман розповів, що не знає, навіщо Цимбалюк хотів купити в нього пістолет.

«Спитайте у Цимбалюка», — сказав Герман журналістам

Також Герман розповів, що отримав від російської сторони “розстрільний список”, де був син міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

За його словами, російська сторона надала йому в месенджері “Сигнал” фотокопію так званого розстрільного списку на двох аркушах, де були вказані 47 осіб.

Однак, Герман запевнив, що у ньому не було Бабченка, проте значився син Авакова.

Крім того підозрюваний додав, що у цій операції співпрацював із представником української контррозвідки Дмитром, на позивний “Дітріх”.

Герман зазначив, що з цією метою вони зробили закладку зброї, привезеної з зони бойових дій на Донбасі.

При цьому він уточнив, що його співпраця з контррозвідкою документально не оформлена, оскільки він  був позаштатним агентом з позивним “Герб”.

Як повідомлялося, раніше до ЗМІ потрапив список із 47 осіб, вбивство яких нібито планувалося в Україні російською стороною.

Нагадаємо, Герман стверджує, що співпрацював з одним з підрозділів СБУ. Під час засідання суду 18 червня він розповів, що його куратором в контррозвідці начебто був Дмитро з позивним «Дітріх», а сам він мав позивний «Герб». Втім Герман визнав, що не має доказів того, що цей Дмитро дійсно працює в СБУ.

30 травня СБУ оприлюднила два відео із затриманням замовника вбивства Аркадія Бабченка та фрагментом розмови між замовником та виконавцем.

Як повідомлялось, інформація про вбивство Бабченка з’явилася ввечері 29 травня. Міністерство закордонних справ Росії і Кремль відкидали свою причетність до цього.

Пізніше в СБУ повідомили, що російський журналіст Аркадій Бабченко – живий, це була спецоперація Служби безпеки.

Читайте також: Про “російський слід” у “вбивстві” Бабченка: кілер, організатор та замовник

або Кроти, “смертники”, списки і фейки. Що не так зі “справою Бабченка”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE