Politerno > Україна і світ > Підозрюваний Герман заявив, що працює на українську контррозвідку і назвав замовника вбивства Бабченка

Підозрюваний Герман заявив, що працює на українську контррозвідку і назвав замовника вбивства Бабченка

  • 31 Травня, 2018
  • 2863 Переглядів
  • 0

Борис Герман, підозрюваний в організації “вбивства” журналіста Аркадія Бабченка, заявив, що співпрацював із українською контророзвідкою і виявляв російських агентів і вплив.

Про це заявив під час засідання у Шевченківському суді підозрюваний в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман.

“До мене звернувся дуже давній мій знайомий, який зараз живе в Москві. Під час спілкування з’ясувалося, що він займається в фонді Путіна саме організацією безпорядків в Україні”, – сказав він.

Пізніше він уточнив, що це громадянин України і цю інформацію він передав українській  контророзвідці.

“Звати його В’ячеслав Пивоваркин. Він відповідає у фонді Путіна, в приватному фонді, за організацію терористичних актів і державного військового перевороту на наступних виборах президента, конкретно відповідає за всю Україну. Ось і все”, – сказав Герман.

“Це може звучати, як казка, чи містика, але це все підтверджується документами. Так вийшло, що я цю людину знав давно, ще до того як він жив в Україні”, – сказав він.

Герман також розповів, що ним було виявлено багато шляхів доставки грошей з Росії в Україну.

“(Було виявлено – ред.) багато політичних діячів, що користуються цими грошима, політичних партій, що користуються цими грошима, планів особистого фонду Путіна для повалення насильницьким шляхом влади в Україні”, – сказав він.

“Були виявлені, наприклад, партія “Розумна сила” фінансується цим фондом, приватним фондом Путіна. В оточенні Пашинського є люди, які фінансуються цими людьми і я не знаю, чим сам Пашинський не фінансується цими людьми. Це треба з’ясовувати”, – додав Герман.

Також Борис Герман заявив, що співпрацює з українською контррозвідкою.

“Я співпрацюю з внутрішньою розвідкою з приводу виявлення на території України впливу Російської Федерації з приводу зміни влади України”, – сказав Герман.

Він також сказав, що “контррозвідка конфліктує з СБУ”, і “замість того, щоб захищати державу, вони починають тягнути ковдру на себе”.

Герман запевняє, що його задачі полягали у вивченні “потоків коштів, які приходять в Україну” з Росії, терористичних груп, політичних партій та діячів, які фінансуються людьми з оточення Володимира Путіна.

“Нам був наданий список 30 осіб, яких вони хотіли би знищити на території України, який одразу ж був переданий в контррозвідку“, – заявив так званий організатор вбивства Бабченка.

Герман зазначив, що епізод “вбивства” Бабченка був частиною його роботи.

Ми чудово знали, що не буде ніякого вбивства, що це все буде інсценовано“, – запевнив Герман.

За його словами, все це “робилось лише на благо держави”.

“Усі дії, які були зроблені, були для того, щоб не було ніяких смертей і щоб виявити якомога більше зрадників”, – наголосив Герман.

Також Герман запевнив, що ухилятися від слідства не буде.

Водночас, прокурор заявив, що інформація про співпрацю Германа з контророзвідкою не відповідає дійсності.

Окрім того, як з’ясувалось, Борис Герман є обвинуваченим в інших кримінальній справах.

Про це йдеться в ухвалі Києво-Святошинського районного суду Київської області від 04 квітня 2018 року.

Тоді суд обрав Герману запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання у справі про підроблення документів.

У цій справі разом з ним обвинувачується Капілян Антоніна Анатоліївна – власниця українсько-німецького СП “Шмайсер”, де Герман працює виконавчим директором.

Крім того, з 2016 року поліція розслідує справу про незаконне поводження зі зброєю Борисом Германом.

В матеріалах цієї справи йдеться, що невстановлена особа відправляла Герману посилки з предметами, схожими на патрони та оптичний приціл для станкового гранатомета.

Як пишуть “Схеми” в Україні є лише один Герман Борис Львович, 1967 року народження.

“Він справді зареєстрований у Шевченківському районі Києва, де розглядатимуть відповідне клопотання”, – зазначають журналісти.

Борис Львович Герман був помічником двох народних депутатів: Михайла Гончарова (Соціалістична партія, 5 скликання) та Ігора Плохого (Партія регіонів, 6 скликання).

Також у реєстрі юридичних осіб він значиться засновником семи компаній. Крім “Шмайсера” це “Сі Фрут”, “Приватна справа-200”, “Київська консалтингова група”, “Альпійський клуб”, “Ресторатор” та “Право”.

Ці підприємства спеціалізуються на оптовій торгівлі, юридичних послугах, нерухомості та оренді.

Раніше слідство попросило арештувати підозрюваного в організації “вбивства” російського журналіста Аркадія Бабченка – Германа Б.Л.

Його адвокат повідомив, що підозрюваний є відомим волонтером і  директором компанії з виробництва зброї.

30 травня СБУ оприлюднила два відео із затриманням замовника вбивства Аркадія Бабченка та фрагментом розмови між замовником та виконавцем.

Як повідомлялось, інформація про вбивство Бабченка з’явилася ввечері 29 травня. Міністерство закордонних справ Росії і Кремль відкидали свою причетність до цього.

Пізніше в СБУ повідомили, що російський журналіст Аркадій Бабченко – живий, це була спецоперація Служби безпеки.

За версією слідства російські спецслужби через посередника в Україні замовили вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка колишньому учаснику АТО.

У міжнародній недержавній організації “Репортери без кордонів” обурені спецоперацією Служби безпеки із інсценування вбивства Аркадія Бабченка.

Екс-високопосадовець Пентагону та директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті Майкл Карпентер заявив про можливі наслідки спецоперації «Бабченка» для української влади.

Також представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір розкритикував інсценування українськими спецслужбами вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

Сьогодні увечері стало відомо, що учасник АТО Олексій Цимбалюк назвав себе виконавцем “вбивства”російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченко.

У той же час, журналіст і публіцист Аркадій Бабченко розповів, що він не знає, чому СБУ вирішила інсценізувати його вбивство, хоч мала вже достатньо доказів для затримання підозрюваного.

Читайте також: Як СБУ “воскресила” Бабченка і якими будуть наслідки спецоперації

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE