Politerno > Україна і світ > Журналіст Бабченко живий, вбивство було інсценоване, а кілера затримали – СБУ

Журналіст Бабченко живий, вбивство було інсценоване, а кілера затримали – СБУ

  • 30 Травня, 2018
  • 1962 Переглядів
  • 0

Російський журналіст Аркадій Бабченко – живий, а його вбивство було інсценоване Службою безпеки.

Про це повідомив глава СБУ Василь Грицак на брифінгу 30 травня.

Він повідомив, що Служба безпеки завчасно отримала інформацію про готування замаху на життя Аркадія Бабченка.

“Зараз я можу повідомити деталі спецоперації Служби безпеки України, завдяки якій нам вдалося не тільки зірвати цинічну провокацію, але й задокументувати підготовку російськими спецслужбами цього зухвалого злочину”, – заявив Грицак.

“Я міг би принести співчуття родині Аркадія Бабченка, але не буду цього робити. Навпаки, сьогодні я привітаю Аркадія з третім днем народження і запрошую його до зали”,  сказав глава СБУ після чого Бабченко зайшов до зали.

За словами Грицака, Службі безпеки України вдалося розкрити план з підготовки вбивства журналіста. СБУ затримала громадянина України Г., якого, за словами Грицака, для організації вбивства найняли російські спецслужби.

«Буквально три години тому він був затриманий», – сказав Василь Грицак.

“Прямо зараз тривають слідчі дії з цим громадянином, а також проводиться ряд обшуків за місцем його проживання і тимчасового перебування”, – додав він.

За його словами, слідчими СБУ громадянину Г. підготовлена підозра у вчинені злочинів передбачених ч.1 ст. 14 (готування до злочину), ч.5 ст. 27 (види співучасників), ч.3 ст. 258 (терористичний акт) ККУ.

До організації вбивства причетні російські спецслужби, які завербували для виконання злочину громадянина України Г.

Той, у свою чергу, доручив виконання злочину своєму знайомому, який брав участь в антитерористичній операції на сході України. За це він запропонував кілеру 30 тисяч доларів.

Інформація про вбивство Бабченка з’явилася ввечері 29 травня. Міністерство закордонних справ Росії і Кремль відкидали свою причетність до цього.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE