Politerno > Україна і світ > “Організатора” замаху на Бабченка засудили до 4,6 років в’язниці

“Організатора” замаху на Бабченка засудили до 4,6 років в’язниці

  • 1 Вересня, 2018
  • 1465 Переглядів
  • 0

Підозрюваного в організації замаху на російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка Бориса Германа засудили до 4,6 років в’язниці.

Про це Громадському повідомила речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська.

За її словами, він повністю визнав свою провину. Де саме Герман відбуватиме покарання — в СБУ поки не знають.

Голова СБУ Василь Грицак сказав, що після угоди зі слідством вирок Герману оголосив Голосіївський районний суд Києва ще 30 серпня. Вирок набуде чинності через місяць.

Олег Юрченко, адвокат підозрюваного у справі Бабченка Тараса Стельмашенка, повідомив Громадському, що засідання щодо Германа було в закритому режимі.

«Герман співпрацює зі слідством, дає дуже цікаві свідчення, які нами в подальшому будуть перевірятися і документуватися», — додав Грицак.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що підозрюваний в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка пішов на угоду зі слідством.

Як повідомлялося, раніше до ЗМІ потрапив список із 47 осіб, вбивство яких нібито планувалося в Україні російською стороною.

Нагадаємо, Герман стверджує, що співпрацював з одним з підрозділів СБУ. Під час засідання суду 18 червня він розповів, що його куратором в контррозвідці начебто був Дмитро з позивним «Дітріх», а сам він мав позивний «Герб». Втім Герман визнав, що не має доказів того, що цей Дмитро дійсно працює в СБУ.

30 травня СБУ оприлюднила два відео із затриманням замовника вбивства Аркадія Бабченка та фрагментом розмови між замовником та виконавцем.

Як повідомлялось, інформація про вбивство Бабченка з’явилася ввечері 29 травня. Міністерство закордонних справ Росії і Кремль відкидали свою причетність до цього.

Пізніше в СБУ повідомили, що російський журналіст Аркадій Бабченко – живий, це була спецоперація Служби безпеки.

Читайте також: Про “російський слід” у “вбивстві” Бабченка: кілер, організатор та замовник

або Кроти, “смертники”, списки і фейки. Що не так зі “справою Бабченка”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE