Politerno > Україна і світ > Другого підозрюваного у справі Бабченка відпустили з зали суду

Другого підозрюваного у справі Бабченка відпустили з зали суду

  • 19 Грудня, 2018
  • 1192 Переглядів
  • 0

З Тараса Стельмашенка, який був підозрюваним у справі про замах на журналіста Аркадія Бабченка, зняли обвинувачення в тероризмі та звільнили з-під варти.

Про це повідомляє із зали суду Deutsche Welle.

За інформацією видання, Шевченківський райсуд Києва в середу, 19 грудня, звільнив з-під варти Стельмашенка – одного з підозрюваних у справі щодо замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка.

Справа в тому, що головна військова прокуратура під час засідання зняла зі Стельмашенка обвинувачення у підготовці теракту.

Водночас він визнав провину у незаконному зберіганні зброї. За це суд призначив йому п’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки.

Організатором “убивства” Бабченка назвали Бориса Германа, який також проходить як обвинувачуваний в інших кримінальних справах.

Згодом було затримано ще одного підозрюваного – Тараса Стельмашенка, його також арештували. За версією слідства, Стельмашенко керував групою осіб, яка займалася підготовкою терактів в Україні.

Як повідомлялось, інформація про вбивство Бабченка з’явилася ввечері 29 травня. Міністерство закордонних справ Росії і Кремль відкидали свою причетність до цього.

Пізніше в СБУ повідомили, що російський журналіст Аркадій Бабченко – живий, це була спецоперація Служби безпеки.

31 травня суд обрав для Германа запобіжний захід у вигляді арешту. Тоді Герман і назвав замовника з фонду Путіна, тобто Пивоварника.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE