Politerno > Україна і світ > Судна “Донбас” і “Корець” не без провокацій Росії дісталися до Маріуполя

Судна “Донбас” і “Корець” не без провокацій Росії дісталися до Маріуполя

  • 25 Вересня, 2018
  • 1248 Переглядів
  • 0

У Міністерстві оборони України заявили, що російські військові спробували влаштувати провокацію поблизу українських суден “Донбас” і “Корець”, які прибули до Маріуполя.

Про це інформує прес-служба Міноборони у вівторок.

Зазначається, що 25 вересня о 09.35 заходом морського буксиру “Корець” завершився перехід групи суден Військово-Морських Сил ЗС України до порту Маріуполь.

“Слід зазначити, що РФ і цього разу не втрималася від провокацій та фейків”, – кажуть у Міноборони.

Поблизу рейду Маріуполя в районі якірної стоянки російський прикордонний катер типу “Мангуст” на великій швидкості намагався зблизитись з українськими кораблями.

“Рішучими активними діями екіпажів малих броньованих артилерійських катерів “Лубни” та “Кременчук” він був зупинений та недопущений до місця стоянки пошуково-рятувального судна “Донбас” та морського буксиру “Корець”, – зазначають у Міноборони.

У відомстві заявляють, що крім того, деякі засоби масової інформації почали розповсюджувати фейк російської пропаганди щодо начебто оплати лоцманських послуг країні-агресору.

“Ніяких оплат лоцманських послуг при слідуванні Керченською протокою не здійснювалося”, – наголошують у Міноборони.

Як повідомлялось, 20 вересня українське пошуково-рятувальне судно A500 “Донбас” та морський буксир A830 “Корець” вирушили з Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянська, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Читайте також: У ВМС розповіли про інциденти під час проходу наших кораблів через Керченську протоку (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE