Politerno > Україна і світ > Викриття Чепіги: Аваков каже, що знає хто вивозив Януковича, а Кобзар попросився на новий допит

Викриття Чепіги: Аваков каже, що знає хто вивозив Януковича, а Кобзар попросився на новий допит

  • 2 Жовтня, 2018
  • 1368 Переглядів
  • 0

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що один із нападників на росыйського шпигуна Сергія Скрипаля в Солсбері причетний до вивезення екс-президента Віктора Януковича з України.

Про це 2 жовтня Аваков сказав в ході зустрічі з міністром з питань безпеки Великої Британії Беном Воллесом.

“В Україні впізнали одного з учасників атаки в Солсбері, офіцера ГРУ РФ, який був причетний до вивезення екс-президента втікача Януковича з України”, – цитують у МВС міністра.

У відомстві уточнили УП, що, ймовірно, йдеться про офіцера ГРУ Анатолія Чепігу, проте не розповіли, хто саме його впізнав.

У свою чергу, колишній глава служби безпеки Януковича Костянтин Кобзар просить Оболонський райсуд Києва знову допитати його, на цей раз про роль росіянина Анатолія Чепіги (Боширова) у втечі екс-президента до РФ.

Про це повідомив у Facebook адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк.

“Кобзар просить Оболонський райсуд забезпечити його додатковий допит щодо поширеної в ЗМІ інформації про долю громадянина РФ Боширова (справжнє ім’я Анатолій Чепіга – УП) в охороні й супроводженні Віктора Януковича до АР Крим в лютому 2014 року”, – пише юрист.

Він опублікував копію заяви Кобзаря.

5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це – Александр Петров та Руслан Боширов. Прокурори зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими.

Журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе “Русланом Бошировим”, насправді звати Анатолій Чепіга.

1 жовтня колишній журналіст “Центру управління розслідуваннями” Сергій Канєв, який брав участь у розслідуванні The Insider і Bellingcat стосовно підозрюваних в отруєнні Скрипаля заявив, що Чепіга-Боширов брав участь в евакуації Януковича в Росію.

Також стало выдомо, що полковник ГРУ РФ Анатолій Чепіга, якого Великаб Британія підозрює в отруєнні сім’ї Скрипалів, отримав звання “Героя Росії” за участь у захопленні Криму.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE