Politerno > Україна і світ > Перед “виборами” в Донецьк приїхали чотири російських куратора – росЗМІ

Перед “виборами” в Донецьк приїхали чотири російських куратора – росЗМІ

  • 9 Жовтня, 2018
  • 1158 Переглядів
  • 0

Перед незаконними виборами так званого “глави республіки” в окупований Донецьк приїхали чотири російських куратора.

Про це повідомляє “Новая газета”.

Відзначається, що 2 жовтня президент РФ Володимир Путін підписав указ про перетворення Управління президента РФ по соціально-економічному співробітництву з державами – учасниками СНД, Республікою Абхазія і Республікою Південна Осетія в Управління президента РФ по прикордонному співробітництву.

За даними видання, це більше ніж рядова бюрократичне подія, оскільки управління, водночас займалося і Донбасом.

“Сьогодні всі співробітники виведені за штат, а значить, так звані “куратори Донбасу по лінії адміністрації президента” не мають поки офіційного статусу”, – пише “Новая”.

Відзначається, що начальником реорганізованого управління був призначений Олег Говорун, який в місячний термін повинен сформувати штатний розклад.

“Виходить, що у визнаних Росією Абхазії і Південної Осетії і, що більш критично, у самопроголошених “ЛНР” і “ДНР” кураторів не буде до листопада. При цьому Донбас готується до виборів глав обох “республік””, – сказано в публікації.

Разом з тим повідомляється, що трохи більше місяця тому в Донецьку з’явилося два куратора з позивними “Чайка” і “Патріот”.

“Вони приймають людей в одному з адміністративних будівель уряду “ДНР”. Не всі діючі “депутати” можуть до них потрапити, а потрапити необхідно, адже, як стверджують самі “куратори від АП”, – це шанс пройти в наступний склад “парламенту” за підсумками виборів”, – йдеться в публікації.

За даними видання, тиждень тому в Донецьк приїхали ще два куратора, які теж позиціонують себе як “політтехнологи адміністрації президента”: Денис Лотов і якась Софія.

В “Новій” уточнюють, що новоприбулі куратори говорять, що приїхали за особистим дорученням Владислава Суркова, який нібито дав доручення зібрати компромат і послабити позиції так званого “народного губернатора Донеччини” Павла Губарева.

Повідомляється, що паралельно з підготовкою до незаконних виборів в окупованому Донецьку йде переділ сфер впливу.

Зокрема, зазначається, що півтора тижні тому у російському Ростові-на-Дону пройшла “сходка” кримінальних авторитетів, де нібито розподілялися сфери впливу на окупованій території Донецької області.

За даними видання, на сходці були близький до екс-президента Віктора Януковича “злодій в законі” Олександр Батурин (Батура), Армен Саркісян, який вважався смотрящим за Горлівкою і людиною донецького олігарха Ріната Ахметова, а також Віталій Мітла – так званий “командир підрозділу батальйону “Восток”” і “депутат” в ОРДО.

Також, за даними “Нової газети”, на сходці був Едуард Асатрян (Едик Осетрина або Едік Тбіліський) – злодій в законі, один з дуже впливових людей в кримінальному світі Росії і “люди з Дніпропетровська від злодія в законі Сергія Олійника (Умка)” .

Як пише видання, були і представники Луганська і угруповань, які працювали в Донецьку до війни.

Повідомляється, що на сходці обговорювалися сфери впливу в ОРДО, виділення так званих “квот”, переділ і передача майна та інше.

Проросійські бойовики призначили “вибори” на окупованих територіях Донецької та Луганської областей  на 11 листопада.

У якості “кандидатів” зареєстровано “т.в.о. голови ДНР” Дениса Пушиліна, екс-мера Горлівки  Романа Храменкова, суддю “народного трибуналу” Олену Шишкіну, керівник музею бойової і трудової слави союзу ветеранів Афганістану Петровського району Донецька Романа Євстифєєва та “заступник міністра освіти ДНР” Володимира Медведєва.

На думку екс-представника України у Тристоронній контактній групі у Мінську Леоніда Кучми, рішення про проведення “виборів” у “Л/ДНР” може поставити під загрозу Мінський процес.

Європейський Союз також заявив, що оголошення так званих “виборів” на території ОРДЛО суперечить Мінським домовленостям.

Як повідомлялось, так званий “народний совєт ДНР” призначив т.в.о. ватажка бойовиків ОРДО свого “голову” Дениса Пушиліна замість убитого Олександра Захарченка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE