Politerno > Україна і світ > Мішкін також “герой Росії” – він разом з Чепігою брав участь у захопленні держустанов України

Мішкін також “герой Росії” – він разом з Чепігою брав участь у захопленні держустанов України

  • 9 Жовтня, 2018
  • 1237 Переглядів
  • 0

Другий ймовірний підозрюваний в отруєнні Скрипалів Олександр Мішкін також має звання Героя Росії.

Про це під час брифінгу в Лондоні у вівторок повідомив співробітник групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Хрісто Грозев, передає телеканал Sky.

Зазначається, що Мішкіна нагородили у 2014 році.

Мешканці селища Лойга, де народився ймовірний полковник ГРУ, розповіли журналістами, що бачили фотографію, на якій президент Росії Володимир Путін тисне руку Мішкіну. Цю фотографію їм нібито показала бабуся Мішкіна.

За словами Грозева, Bellingcat хотів поспілкуватися із жінкою, однак вона зникла з селища три дні тому.

В оприлюдненій доповіді журналісти кажуть, що президент РФ вручив Мішкіну нагороду у другій половині 2014 року.

Люди, знайомі з його родиною, вважають, що Мішкіна нагородили за діяльність “або в Криму, або стосовно Януковича”.

Журналісти не знайшли загальнодоступний документ, який підтверджує, що Мішкін має нагороду “Героя Росії”. Але вони підкреслюють, що нагороджених можуть засекречувати, якщо їхня діяльність є держтаємницею.

Водночас, Bellingcat припускає, що квартира, в яку Мішкін переїхав у 2014, коштувала 350 тисяч євро і могла бути надана військовому “в якості бонуса разом із “Героєм Росії”.

Приблизно в той самий час другий підозрюваний Чепіга також переїхав у нову квартиру, яка не відповідала його доходам.

Розслідувачі підкреслюють, що Мішкін, як і Чепіга, не має акаунтів у соцмережах.

Деякі випускники Військово-медичної академії у Петербурзі підтвердили, що знайомі з Мішкіним та навчались разом із ним, а одна особа впізнала його у підозрюваному “Олександрі Петрові”. За словами випускника, російські служби безпеки наказували колишнім однокурсникам Мішкіна не розповідати про нього.

Також доповідач дослідницької групи Bellingcat Христо Грозев після зустрічі з британськими парламентарями заявив, що співробітники ГРУ РФ Олександр Мішкін і Анатолій Чепіга брали участь у захопленні державних установ на сході України.

Про це пише The Independent.

За його словами, оперативні особи ГРУ були “безпосередньо причетні” до захоплення державних установ сході України та розповсюдження фейкової інформації про “місцеві оборонні загони”.

Напередодні видання Bellingcat і the Insider повідомили, що другим підозрюваним в отруєнні Скрипалів є військовий лікар і полковник ГРУ Олександр Євгенович Мішкін. Він неодноразово їздив до України та невизнаної Придністровської республіки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE