Politerno > Україна і світ > Наливайченко вказав на відповідальних за вибухи арсеналів в Україні

Наливайченко вказав на відповідальних за вибухи арсеналів в Україні

  • 9 Жовтня, 2018
  • 4064 Переглядів
  • 0

Відповідальним за вибухи на військових складах в Україні є вище військове керівництво країни.

Про це лідер Руху «Справедливість», колишній голова СБУ Валентин Наливайченко заявив у Луцьку, де перебуває з робочою поїздкою.

Політик вважає, що українські військові склади вибухатимуть до того часу, допоки не будуть покарані винні за злочини, що призвели до трагедій у Артемівську, Новобогданівці, Лозовій, Балаклії, Малоянісолі, Калинівці.

«Склади на нашій землі вибухають усьоме! Йдеться про серйозні загрози життю людей, нашій національній безпеці та обороноздатності», – наголосив лідер Руху «Справедливість».

Валентин Наливайченко заявив, що вище військове керівництво країни особисто відповідальне за сьому поспіль трагедію, цього разу на 682 гектарах землі на Чернігівщині.

Політик закликав владу, насамперед, подбати про безпеку людей – вивезти їх із зони лиха, надати захист і допомогу. Після цього має бути проведене ретельне і швидке розслідування, про його результати має дізнатися українське суспільство, а винні – покарані.

«Головне – усі громадяни, які постраждали, мають одержати від уряду компенсацію: за зруйноване чи пошкоджене житло, на медичну та психологічну допомогу», – наголосив Валентин Наливайченко.

Нагадаємо, сьогодні, 9 жовтня близько 3:30 ночі, неподалік від смт Дружба на південь від Ічні в Чернігівській області сталася детонація на великих складах боєприпасів. 

Як повідомлялось, починаючи з 2014 року, Міністерство оборони України не встигає реалізовувати бюджетні програми підтримки арсеналів. Станом на вересень цього року із півмільярда гривень, виділених на програму “Утилізація боєприпасів та іншого військового майна, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів ЗСУ” чиновники встигли освоїти менше третьої частини – 153,9 мільйонів гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE