Politerno > Україна і світ > Депутат, який підірвав гранати у сільраді на Закарпатті, мав конфлікт з головою громади та виступав проти надбавок і премій

Депутат, який підірвав гранати у сільраді на Закарпатті, мав конфлікт з головою громади та виступав проти надбавок і премій

  • 15 Грудня, 2023
  • 1961 Переглядів
  • 0

У Закарпатській області під час засідання Керецьківської сільської ради місцевий депутат підірвав три гранати. Відомо про 26 поранених, шестеро з них у важкому стані. Повідомлялося, що медики проводять реанімаційні заходи щодо чоловіка, який підірвав гранати.

Журналіст Віталій Глагола повідомив, що на сесії Керецьківської тергромади у Закарпатській області, під час якої депутат Сергій Батрин підірвав кілька гранат, було дискусійне обговорення призначення та визначення умов оплати праці для голови громади на 2024 рік. 

На своєму Tg-каналі Глагола повідомив, що Батрин мав конфлікт з колегами, адже він виступав проти того, аби під час війни сільському голові виділили 50% надбавку та погодили щомісячну премію у розмірі цілого окладу.

“У приміщення зайшов депутат партії “Слуга народу” Батрин Сергій… який втрутився в дискусію зі словами “можна я скажу?” і, діставши з кишені куртки три предмети, кинув на підлогу, внаслідок чого відбулося три вибухи”, – розповідає Глагола. 

За даними журналіста, у Батрина та чинного голови громади Михайла Мушки був конфлікт. Ба більше, депутати навіть порушували питання про дострокового припинення повноважень останнього. 

“У попередньому голосуванні він (Батрин – ред) відмовився визнавати роботу голови сільради задовільною. Проте, його претензії та аргументи на колег не подіяли, тоді він просто вийшов та повернувся вже з гранатами”, – пише Глагола. 

Підрив гранат у будівлі Керецьківської сільської ради Закарпаття депутатом розслідуватимуть як теракт, повідомитла Національна поліція та СБУ.

Слідчі кваліфікували подію за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Окрім того, Служба безпеки України вносить відомості та розслідуватиме подію за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) ККУ, що є підслідністю СБУ.

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита повідомив у свою чергу про скликання термінового засідання Ради оборони області для прийняття невідкладних оперативних рішень.

“Вживаються невідкладні заходи для з’ясування всіх обставин злочину. Зокрема встановлюються очевидці та свідки події, а також мотиви підривника”, – йдеться в коментарі СБУ для ЗМІ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE