Politerno > Україна і світ > Строковик розстріляв караул у Дніпрі, його затримали, є загиблі і поранені. ФОТО

Строковик розстріляв караул у Дніпрі, його затримали, є загиблі і поранені. ФОТО

  • 27 Січня, 2022
  • 921 Переглядів
  • 0

Вночі 27 січня на території Південного машинобудівного заводу “”Південмаш” солдат-строковик розстріляв караул військовослужбовців Нацгвардії – 5 загиблих і 5 отримали поранення.

Про це повідомляє МВС України.

“27 січня о 03 год. 40 хв на території Південного машинобудівного заводу “Южмаш” сталася трагедія.

Військовослужбовець Національної гвардії України солдат строкової служби Рябчук Артемій Юрійович,  2001 р. н., під час видачі зброї з невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули, а ще п’ятеро отримали поранення”, – повідомили у поліції.

Як повідомив відділ комунікації поліції Дніпропетровської області, загинули четверо військовослужбовців і одна цивільна жінка.

За даними джерела УП у поліції, події сталися у казармі Нацгвардії. Солдат-строковик, який виріс без батька, взяв зброю і почав розстрілювати людей, убив бабусю-вахтера, яка була на виході з казарми. 

Строковик утік зі зброєю та патронами, але згодом його затримали.

“Артем Рябчук був затриманий співробітниками поліції в Дніпропетровській області. Він буде нести найсуворішу відповідальність, передбачену Законом”, – проінформував міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Своєю чергою у ДБР повідомили, що Солдат Рябчук сам зв’язався з правоохоронцями та здався їм.

Про це проінформував заступник директора Теруправління ДБР у Полтаві Володимир Шилов, який наразі перебуває на місці події.

За його словами, Рябчук, перебуваючи у селі, попросив випадкову жінку зателефонувати у поліцію та повідомити про його місцезнаходження.

Після інциденту на території заводу “Південмаш” у Дніпрі з п’яти поранених солдатом-строковиком військовослужбовців Національної гвардії троє перебувають у важкому стані, повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook.

За даними Геращенка, четверо поранених перебувають у лікарні Мечникова та ще один – у 16-й міській лікарні.

У лікарні Мечникова борються за життя 22-річної дівчини-військовослужбовиці Нацгвардії, яка отримала три кулі впритул: вона поранена в коліно, у плече та в живіт (останнє поранення – найважче). Дівчина втратила понад 3 літри крові.

Ще один її товариш по службі отримав поранення в черевну порожнину і теж перебуває у важкому стані.

Життя двох інших поранених, доставлених до лікарні Мечникова, за оцінками лікарів – поза небезпекою.

У важкому стані також військовослужбовець НГУ, доставлений до 16 міської лікарні. У нього поранення в груди у стегно та в плече.

Геращенко закликав небайдужих дніпровців здати кров для поранених нацгвардійців.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE