Politerno > Україна і світ > Клімкін засудив “Миротворець” за публікацію списку українських чиновників з угорськими паспортами

Клімкін засудив “Миротворець” за публікацію списку українських чиновників з угорськими паспортами

  • 13 Жовтня, 2018
  • 1375 Переглядів
  • 0

Міністр закордонних справ Павло Клімкін засуджує публікацію списку українських держслужбовців та депутатів місцевих рад, які нібито отримали угорське громадянство, на сайті “Миротворець”.

Про це він заявив в Ужгороді на спільній прес-конференції з головою товариства угорців України, народним депутатом Василем Брензовичем, повідомляє кореспондент Європравди.

Міністр зазначив, що робота в державних органах осіб з подвійним громадянством прямо заборонена законодавством. Водночас те, як були поширені списки порушників, є, на думку міністра, неприйнятним.

“У нас є стаття 19 закону про громадянство, а також стаття 19 закону про державну службу. Всі це чудово розуміють, і тут запитань немає. Але я категорично проти, щоб показувати на угорців пальцем, як на зрадників, або цькувати угорців, чи звинувачувати їх у сепаратизмі”, – пояснив він.

Він окремо наголосив, що цей перелік українських угорців представлений на сайті, який містить список осіб, причетних до агресії проти України. “Мене турбує, що з’являється порівняння угорців, які отримали друге громадянство, і злочинців, які борються проти України. Ми повинні чітко сказати, що це не одне і те саме”, – заявив міністр, додавши, що йому не відоме джерело походження опублікованих даних.

Нардеп Василь Брензович також заявив під час прес-конференції, що публікація списку шкодить іміджу України.

“Наша країна має вигляд в очах угорців як нетерпима до угорської меншини”, – пояснив він.

Нагадаємо, сайт “Миротворець” опублікував список із 313 закарпатців – власників угорських паспортів, які є держслужбовцями та чиновниками місцевого самоврядування. У списку “Миротворця” ці люди з’явилися за те, що “присягнули на вірність Угорщині”, перебуваючи на державній службі та в органах місцевого самоврядування. У вересні до бази сайту також потрапив глава МЗС Петер Сіярто.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що “українська політика сягнула дна”, нагадуючи “найтемніші диктатури”. Також міністр зазначив, що твердження про те, що українська держава не причетна до сайту “Миротворець”, який опублікував список закарпатських чиновників з угорськими паспортами, є неправдивим.

Через публікацію списку МЗС Угорщини викликало посла України. Держсекретар відомства Левенте Мадьяра назвав “Миротворець” “екстремістським українським сайтом”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE