Politerno > Україна і світ > Сійярто обіцяє поскаржитись США і НАТО, як Україна нагадує “найтемніші диктатури”

Сійярто обіцяє поскаржитись США і НАТО, як Україна нагадує “найтемніші диктатури”

  • 11 Жовтня, 2018
  • 1307 Переглядів
  • 0

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у четвер вранці заявив, що “українська політика сягнула дна”, нагадуючи “найтемніші диктатури”.

Про це повідомляє видання Index.hu.

На прес-конференції Сійярто сказав, що закарпатські угорці можуть у всьому розраховувати на Угорщину у той час, як Україна використовує практику “найтемніших диктатур”, прагнучи змінити етнічний склад Берегового, зменшивши частку угорського населення.

Сійярто пообіцяв обговорити цю проблему у четвер на зустрічі із заступником генерального секретаря НАТО та телефоном із Державним департаментом США.

Також міністр зазначив, що твердження про те, що українська держава не причетна до сайту “Миротворець”, який опублікував список закарпатських чиновників з угорськими паспортами, є неправдивим.

“Це брехня, що українська держава не має нічого спільного з веб-сайтом, на якому перераховані підозрювані з українсько-угорським громадянством”, – сказав він.

Міністр пояснив, що в переліку є особисті дані, недоступні з відкритих джерел – їх можна отримати виключно від спецслужб або урядових джерел.

“Крім того, один з директорів НУО, який керував екстремістським веб-сайтом, працював в українській спецслужбі”, – додав міністр.

“Миротворець” опублікував список із 313 закарпатців, власників угорських паспортів, які є держслужбовцями та чиновниками місцевого самоврядування. У списку ці люди з’явилися через те, що “присягнули на вірність Угорщині”, перебуваючи на державній службі та в органах місцевого самоврядування.

В базі раніше опинився і сам Сійярто. Він вважає, що за цим стоїть президент України Петро Порошенко. На думку міністра, Порошенко дав згоду на “кампанію ненависті”, намагаючись підвищити свою популярність перед виборами.

Нещодавно між Україною та Угорщиною виник паспортний скандал, в результаті якого країни обмінялися видвореннями дипломатів.

Як повідомлялось, Україна оголосила консула Угорщини в Береговому персоною нон-грата. Він має покинути територію України упродовж 72 годин.

Угорщина вирішила вислати українського консула у відповідь на аналогічний крок Києва.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE