Politerno > Україна і світ > ЗМІ: СБУ проводить обшуки в 9 фондових компаніях

ЗМІ: СБУ проводить обшуки в 9 фондових компаніях

  • 11 Жовтня, 2018
  • 1314 Переглядів
  • 0

Служба Безпеки України проводить обшуки та виїмку документів в ряді компаній, що працюють на фондовому ринку.

За данимми УП, цю інформацію StockWorld підтвердили відразу кілька джерел.

З них відомо, що обшуки і виїмка документів проводяться в таких компаніях як “Арт-Капітал”, “УНІВЕР”, Фондова біржа ПФТС і Українська Біржа.

Обшуки проходять на підставі рішення Шевченківського суду Києва, яке було прийнято ще у вересні, проте в єдиному реєстрі судових рішень наразі відсутнє.

За словами одного з джерел, яке було в офісному центрі, де розташовується фондова біржа ПФТС, шостий і сьомий поверх (де знаходиться біржа) заблоковані невідомими людьми в масках. При цьому свідки повідомляють, що в офісі Української Біржі також проходять слідчі дії, які фіксуються на відеокамеру.

Як стало відомо виданню, обшуки проходять в компаніях: Українська біржа, Універ Капітал, КУА Універ Менеджмент, I-Інвест, Майстер Брок, Навігатор-Інвест, АРТ Капітал, Опексір Лімітед, Крінкліф Ентерпрайзіс Лімітед.

За даними джерел, зазначені компанії і ряд фізосіб здійснили операції з ОВДП в режимі так званого “групового звіту” (заключення біржових контрактів, які забезпечені правами на отримання грошових коштів на підставі відповідних зустрічних зобов’язань), які спрямовані на “маскування” незаконного походження коштів в сумі понад 86 млн гривень.

Також правоохоронцям надано доступ до документів за вищевказаними операціями “Розрахункового центру”.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав законопроект №7275 про захист бізнесу від зловживань влади.

Уряд, який готував цю законодавчу норму, називав її засобом захисту бізнесу від “маски-шоу”.

Як повідомлялось, Служба безпеки України прийшла з обшуком до голови інвестиційної компанії “Універ” Тараса Козака.

Нагадаємо, заступник глави Представництва НАТО в Україні Шерон Ірон на “круглому столі” в Києві заявив, що Україні не варто відкладати реформу СБУ, оскільки це може підірвати довіру її союзників. За її словами, реформа повинна зробити з СБУ демілітаризовану, деполітизовану, ефективну структуру з забезпечення внутрішньої безпеки з розвідувальними функціями і запобігання злочинності.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE