Politerno > Україна і світ > ЗМІ: Синод зняв анафему з Філарета та Макарія, й визнав їх канонічними

ЗМІ: Синод зняв анафему з Філарета та Макарія, й визнав їх канонічними

  • 11 Жовтня, 2018
  • 1832 Переглядів
  • 0

Синод Вселенського Патріархату зняв анафему з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української православної автокефальної церкви Макарія та визнав їх канонічними.

Про це повідомляє відоме грецьке релігійне видання ORTHODOXIA.INFO з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що обидва предстоятелі направили Вселенському патріарху свої прохання про апеляцію, які були прийняті, після чого було прийнято таке рішення.

Проте, у виданні додають, що деталі та умови такого кроку поки невідомі.

Як повідомив у Facebook Архієпископ Чернігівський і Ніжинський, речник УПЦ КП Євстратій Зоря, інформація про це надійшла одразу з кількох джерел.

“Чекаємо на офіційне оголошення від Священного Синоду”, – додав він.

Нагадаємо, 9 жовтня у Стамбулі розпочалося засідання Синоду Константинопольського патріархату, на якому можуть затвердити томос щодо автокефалії української православної церкви. 11 жовтня – третій і останній день триденного засідання Синоду.

Питання томосу мають обговорити після звіту екзархів.

У свою чергу, митрополит Австрійський і екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) повідомив, що питання надання Українській православній церкві автокефалії наразі відкладено.

Як заявив екзарх Вселенського патріарха, архієпископ Даниїл Памфілійський зі США, доповідь за результатами візиту екзархів до України на Синоді Константинопольському була сприйнята чудово.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE