Politerno > Україна і світ > Україна оголосила консула Угорщини у Береговому персоною нон-грата

Україна оголосила консула Угорщини у Береговому персоною нон-грата

  • 4 Жовтня, 2018
  • 1234 Переглядів
  • 0

Україна оголосила консула Угорщини в Береговому персоною нон-грата. Він має покинути територію України упродовж 72 годин.

Як інформує прес-служба Міністерства закордонних справ України, про це було повідомлено 4 жовтня послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню.

Сьогодні Україна вручила послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню відповідну ноту.

У ній вказано, що відповідно до статті 23 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, у зв’язку з діяльністю, несумісною зі статусом консульської посадової особи, консул Консульства Угорщини в місті Берегове має залишити територію України протягом наступних 72 годин.

В МЗС заявили, що розраховують, “що угорська сторона у подальшому утримуватиметься від будь-яких недружніх кроків по відношенню до України, а її посадові особи – від порушень українського законодавства”.

“Розглядаємо громадян України угорського походження як об’єднуючий фактор у відносинах між двома державами та закликаємо до цього ж наших угорських партнерів”, – резюмують дипломати.

Нагадаємо, у відносинах України та Угорщини прогресує нова криза. Її викликало відео з церемонії прийняття закарпатських мешканців у громадянство, яка проходила у консульстві в Береговому. На відео консул закликала закарпатців приховувати своє громадянство від української влади.

Прокуратура Закарпатської області розслідує кримінальне провадження у зв’язку з фактами видачі громадянам України паспортів Угорщини в Береговому Закарпатської області за статтею про державну зраду.

Прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер заявив, що громадяни України не скоюють злочин, коли не повідомляють про те, що вони уже мають паспорт іншої країни. Зокрема він послався на слова мінстра закордонних справ Клімкіна, який нібито визнав, що в Україні не існує закону, який забороняє громадянам мати паспорт з іншої країни. Крім того, законом не заборонено надання паспорту іншої країни, і не є злочином, коли хтось не повідомив про те, що він також має паспорт іншої країни.

Як повідомлялось, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто на прес-конференції з російським колегою Сергеєм Лавровим у Москві заявив, що якщо Україна видворить угорського консула з Берегового, МЗС Угорщини негайно вишле з країни консула України.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE