Politerno > Україна і світ > МЗС передасть Будапешту ноту про висилку консула у Береговому – Сійярто вже відповів

МЗС передасть Будапешту ноту про висилку консула у Береговому – Сійярто вже відповів

  • 3 Жовтня, 2018
  • 1267 Переглядів
  • 0

МЗС України у четвер передасть Будапешту ноту, у якій проінформує про те, що угорський консул, який “роздавав паспорти” у Береговому, повинен покинути Україну.

Про це у середу на прес-конференції у Києві повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

“Я запропонував Петерові Сійярто його (консула) відкликати… Якщо цього не відбудеться, а я так розумію, що це не відбудеться з причини угорської позиції, відповідно завтра ми передамо угорській стороні ноту про те, що він (консул у Береговому. – Ред.) має залишити свою роботу в Україні і, відповідно, Україну. Цей план багато разів оголошений”, – зауважив міністр.

“Далі ми будемо вести дуже серйозні переговори з нашими угорськими партнерами, переговори непрості”, – додав глава української дипломатії.

За словами Клімкіна, Україні необхідно, зі свого боку, докласти усіх зусиль, аби “перехопити ініціативу” на Закарпатті: зупинити контрабанду та потік еміграції українців з регіону.

У свою чергу глава МЗС Угорщини Петер Сійярто на прес-конференції з російським колегою Сергеєм Лавровим у Москві заявив, що якщо Україна видворить угорського консула з Берегового, МЗС Угорщини негайно вишле з країни консула України.

Трансляція виступу велася на сайті МЗС РФ.

Сійярто знову підкреслив, що угорський консул у Береговому не порушив ні угорські, ні українські, ні міжнародні закони, тому в нього немає причин відкликати консула.

“Якщо МЗС України або хтось у Києві прийме рішення, що нашого консула потрібно видворити, тоді я відразу ж невідкладно видворю з Угорщини консула України. Відразу”, – заявив міністр.

Читайте також: Клімкін визнав, що в Україні не заборонено приховувати подвійне громадянство – Угорщина

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE