Politerno > Україна і світ > Чорногорія екстрадувала в Україну учасницю схеми Онищенка

Чорногорія екстрадувала в Україну учасницю схеми Онищенка

  • 18 Жовтня, 2018
  • 1317 Переглядів
  • 0

Чорногорія екстрадувала в Україну Ірину Мусієнко, яку підозрюють в участі у так званій “газовій схемі” депутата Олександра Онищенка.

Про це УП повідомили в Генеральній прокуратурі.

“Завершена процедура екстрадиції з Чорногорії до України громадянки України, яка розшукувалася Національним антикорупційним бюро України за вчинення у складі злочинної організації фіктивного підприємництва та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом на загальну суму понад 1,6 млрд грн”, – розповідають у ГПУ.

За словами речниці генпрокурора Лариси Сарган , йдеться про Ірину Мусієнко, яку у квітні 2017 року затримали в Чорногорії.

Як повідомили в Генпрокуратурі, рішення про видачу Мусієнко Україні ухвалили у вересні 2018 року ГПУ, НАБУ та Міністерство юстиції Чорногорії.

“18 жовтня 2018 року вказана громадянка прийнята українськими правоохоронцями і передана детективам Національного антикорупційного бюро України”, – додали у відомстві.

7 квітня 2017 року в Чорногорії затримали українку Ірину Мусієнко, яка підозрюється в участі в так званій “газовій схемі” депутата Олександра Онищенко.

Тоді повідомлялося, що в день перших затримань учасників “газових схем”, 15 червня 2016 року, Мусієнко залишила територію України.

13 серпня того ж року Мусієнко повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, а постановою детектива НАБУ її було оголошено в розшук.

Читайте також: Ми з Насіровим придумали схему з дозволу Порошенка – Онищенко

Серед співучасників злочинів, у яких звинувачується депутат від “Волі народу” Олександр Онищенко, фігурують близько 20 людей. Відомо, що деякі з них намагались домовитись про угоду зі слідством. Онищенко заявив, що до Холодницького ходили домовлятись на запрошення САП.

У червні минулого року, обвинуваченого у “газовій справі Онищенка” Валерія Постного випустили з Лук’янівського СІЗО, оскільки сплив термін його утримання за підозрою. Однак опівночі його одразу знову затримав спецназ Національного антикорупційного бюро за новою підозрою.

Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт, та напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив Україну.

8 серпня 2016 року Онищенка оголосили у національний розшук.

Як повідомлялося, 18 квітня депутат-утікач Олександр Онищенко оприлюднив частину запису розмови нібито за участю президента Петра Порошенка.

Голос, схожий на президентський, обговорює з Онищенком домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього і з приводу бізнесу.

В адміністрації президента ці записи назвали “фейком”.

Місяць тому депутат заявив, що має принаймні один запис розмови, де президент погрожує йому кримінальними справами, “якщо дехто не буде голосувати за його законодавство”.

У Національному антикорупційному бюро заявили про готовність вивчити записи розмови депутата-утікача Олександра Онищенка з нібито президентом Петром Порошенком за умови одержання оригіналів записів.

Онищенко заявив, що готовий надати НАБУ оригінали “плівок”.

Також у квітні Олександр Онищенко завив, що НАБУ робило все, аби справа щодо скандальних плівок і його показів по ним не зрушилась з місця.

У той же час Артем Ситник заявив, що НАБУ наразі не бачить жодних конкретних фактів порушення закону у скандальних аудиозаписах нардепа Олександра Онищенка, на яких він нібито спілкується з президентом Петром Порошенком.

Тодіж журналіст Волдодимир Бойко заявив, що Онищенко уклав з Мінюстом США 5 угод і перебуває під програмою захисту свідків Міністерства юстиції США.

Читайте також: Порошенко в інтерв’ю CNN: Соломатіна бреше, а Онищенко – злочинець (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE