Politerno > Україна і світ > Порошенко в інтерв’ю CNN: Соломатіна бреше, а Онищенко – злочинець (Відео)

Порошенко в інтерв’ю CNN: Соломатіна бреше, а Онищенко – злочинець (Відео)

  • 30 Вересня, 2018
  • 1876 Переглядів
  • 0

Президент Петро Порошенко назвав неправдивими звинувачення екс-глави департаменту фінконтролю НАЗК Ганни Соломатіної щодо втручання адміністрації президента в роботу агентства та заявив, що НАЗК є незалежним органом.

Про це він заявив в інтерв’ю програмі GPS на телеканалі CNN, уривок якого показано на сайті телеканалу.

Ведучий запитав Порошенка про заяви Соломатіної у 2017 році щодо того, що представники Адміністрації президента втручалися в роботу Національного агентства із запобігання корупції.

“Це неправда, бо вони (НАЗК – ред.) цілковито незалежні. Це абсолютно підтверджено всіма. Воно (агентство – ред.) точно не перебуває під жодним впливом президента”, – запевнив Порошенко.

У той час, як ведучий намагався запитати про заяви екс-нардепа Олександра Онищенка, який стверджував, що президент Петро Порошенко змушував його домовлятися з народними депутатами про голосування за законопроекти за гроші, Порошенко перебив його словами: “Онищенко – злочинець”.

“Він має приїхати в Україну і дати свідчення в суді і відповідати за свій злочин, бо він має дуже серйозне обвинувачення в корупції”, – додав президент.

Він наголосив, що Онищенка звинувачує не він, а незалежний антикорупційний орган.

Крім того, Порошенко заявив, що в Україні створена незалежна антикорупційна інфраструктура.

“Чи я задоволений результатами роботи цієї антикорупційної інфраструктури? Ні. Я б хотів, щоб більше корупціонерів сиділо у в’язниці, але всі вірять, що вона є незалежною”, – сказав він.

“Я не задоволений, але я можу точно сказати, що ситуація зараз значно краща, ніж 2, 3 або 4 роки тому”, – додав Порошенко.

Як повідомлялось, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій.

Соломатіна заявила також, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці.

Анна Соломатіна також заявила, що працівників агенства викликали в Адміністрацію президента для інструктажу щодо оприлюднення висновків перевірки декларацій.

Пізніше стало відомим ім’я куратора в АП, з яким НАЗК погоджувало перевірки декларацій.

Згодом Соломатіна оприлюднила переписку із куратором адміністрації президента, через побоювання за своє життя.

Читайте також: Соломатіна каже, що ніхто не розслідує надані нею факти корупції в НАЗК

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE