Politerno > Україна і світ > МЗС України висловило протест Росії через продовження арешту політв’язня Гриба

МЗС України висловило протест Росії через продовження арешту політв’язня Гриба

  • 7 Листопада, 2018
  • 1243 Переглядів
  • 0

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку з рішенням російського суду продовжити тримання під вартою українського політв’язня Павла Гриба.

Про це речниця українського МЗС Мар’яна Беца на писала у Twitter.

“Фарс у справі Павла Гриба триває. Сьогодні йому незаконно продовжили арешт в РФ до квітня 2019 року. Висловлюємо протест РФ і вимагаємо звільнення”, — заявила вона.

Суд в РФ продовжив на 6 місяців арешт викраденого у Білорусі громадянина України Павла Гриба, якого у Росії звинувачують у тероризмі.

Колишній працівник прикордонної служби Ігор Гриб, котрий займається створенням капеланської служби в силових органах, заявив 28 серпня минулого року, що ФСБ РФ викрала його сина Павла під час відвідин Білорусі.

Гриб зник 24 серпня 2017 року у Білорусі. За його словами, на автостанції Гомеля його викрали невідомі люди в цивільному і передали іншим невідомим людям у якомусь лісі. Більше доби його тримали в приміщенні без вікон, після чого відвезли до Смоленської області, де “законно” оформили арешт.

Дівчина з Сочі зізналась, що виманила Гриба в Білорусь під тиском ФСБ.

Гриб страждає від портальної гіпертензії та потребує щоденного прийому спеціальних ліків, ЄСПЛ кілька разів просив Росію надати інформацію про його стан здоров’я. В РФ відповідали, що в українця Гриба немає проблем зі здоров’ям.

Ще 17 серпня, до приїзду Павла Гриба в Гомель, Ррсійський суд виніс рішення про його затримання Павла Гриба.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE