Politerno > Україна і світ > Військова прокуратура виявила причину вибухів на військовому арсеналі під Ічнею

Військова прокуратура виявила причину вибухів на військовому арсеналі під Ічнею

  • 7 Листопада, 2018
  • 1394 Переглядів
  • 0

Вибухи на складах з боєприпасами  Чернігівської області сталися унаслідок диверсії.

Про це розповів військовий прокурор центрального регіону України Григорій Рябенко, повідомляє “Громадське”.

Прокурор зазначив, що на складах зловмисники заклали вибухівку.

“Хтось проник на склад та заклав вибухівку. Наразі проводиться низка експертиз, які дозволять встановити, як саме був закладений вибуховий предмет та ким”, — заявив Рябенко.

У ніч на 9 жовтня 2018 року вибухи й пожежа сталися на 6 арсеналі Міноборони поблизу Ічні в Чернігівській області.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що в момент початку вибухів на арсеналі поблизу Ічні Чернігівської області в зоні покриття працював неідентифікований мобільний телефон, який могли використати для приведення в дію вибухового пристрою.

Нагадаємо, 9 жовтня близько 3:30 ночі, неподалік від смт Дружба на південь від Ічні в Чернігівській області сталася детонація на великих складах боєприпасів. 

Також стало відомо, що починаючи з 2014 року, Міністерство оборони України не встигає реалізовувати бюджетні програми підтримки арсеналів. Станом на вересень цього року із півмільярда гривень, виділених на програму “Утилізація боєприпасів та іншого військового майна, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів ЗСУ” чиновники встигли освоїти менше третьої частини – 153,9 мільйонів гривень.

Як повідомлялось, на всій території України було посилено охорону та оборону складів і арсеналів зберігання боєприпасів. Люди, які постраждали у результаті вибухів біля Ічні, ночують у спортзалах на матах, волонтери збирають допомогу – потрібні дитячі памперси, теплі дитячі речі, матраци та ковдри.

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що перед пожежею на 6-му арсеналі Міністерства оборони біля Ічні зберігалося 69,5 тисяч тон боєприпасів, із яких використовувати повноцінно можна було 43 тисячі тон.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що після того як були опитані військовослужбовці, версія про службову недбалість щодо подій на військовому арсеналі поблизу Ічні Чернігівської області відпала.

Лідер Руху «Справедливість», колишній голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що відповідальним за вибухи на військових складах в Україні є вище військове керівництво країни.

Т.в.о. голови Нацполіції перший заступник Сергія Князєва В’ячеслав Аброськін заявив, що слідство розглядає основною версією пожежі на військовому арсеналі поблизу Ічні на Чернігівщині дії російської диверсійної групи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE