Politerno > Україна і світ > Порошенко хоче перевірити усіх, хто охороняв склади в Ічні – Аброськін говорить про диверсію РФ

Порошенко хоче перевірити усіх, хто охороняв склади в Ічні – Аброськін говорить про диверсію РФ

  • 9 Жовтня, 2018
  • 1475 Переглядів
  • 0

Т.в.о. голови Нацполіції перший заступник Сергія Князєва В’ячеслав Аброськін заявив, що слідство розглядає основною версією пожежі на військовому арсеналі поблизу Ічні на Чернігівщині дії російської диверсійної групи.

Про це він сказав на нараді в ситуаційному центрі 9 жовтня, повідомив УП речник поліції Ярослав Тракало.

“Одна з основних версій, яка наразі розглядається українськими правоохоронцями, – дії диверсійної групи РФ”, – зазначив Аброськін.

Водночас, за словами Тракала, станом на 17.00 9 жовтня зареєтровано 54 події, пов’язані з вибухами на території смт Дружба за 16 кілометрів від Ічні: зокрема 6 повідомлень про пошкодження та руйнування будинків.

Також є факти виявлення боєприпасів і 5 повідомлень про викрадення майна або мародерства: 4 з них не підтвердилися, 5-та перевіряється.

Речник Нацполіції підкреслив, що основне завдання, яке ставить поліція, – недопущення мародерства та забезпечення порядку.

У свою чергу, президент Петро Порошенко зазначив, що потрібно перевірити всіх, хто охороняв частини в ніч, коли сталися вибухи на складах в Ічні.

Про це президент заявив після доповіді силовиків щодо ситуації на складах боєприпасів.

“Щоб ми сьогодні повністю і ретельно вивчили цей досвід для того, щоб не допустити повторення атаки диверсійно-розвідувальних груп противника”, – пояснив він.

Порошенко наголосив, що очікує оперативного та відповідального розслідування надзвичайної події.

“Хочу окремо наголосити, що я чекаю швидких результатів розслідування. І дуже відповідальних”, – сказав Порошенко.

Президент особливо акцентував, що ситуація, коли “одночасно маємо підриви трьох складів, а за 20 хвилин після того одночасно підриваються ще шість складів”, на яких зберігалася не стрілецька зброя чи розкомплектовані боєприпаси, а саме реактивні системи залпового вогню, потребує ретельного розслідування.

“Враховуючи близькість до російського кордону, не випадково, що основною версією Служби безпеки, Військової прокуратури є диверсія”, – зауважив Порошеннко.

“Я не хочу зараз намагатися влаштувати покарання заради піару”, – зауважив він.

“Але ніхто з хапуг, з тих, хто своєю недбалістю допустив це, відновлений не буде”, – додав президент.

Нагадаємо, сьогодні, 9 жовтня близько 3:30 ночі, неподалік від смт Дружба на південь від Ічні в Чернігівській області сталася детонація на великих складах боєприпасів. 

Як повідомлялось, починаючи з 2014 року, Міністерство оборони України не встигає реалізовувати бюджетні програми підтримки арсеналів. Станом на вересень цього року із півмільярда гривень, виділених на програму “Утилізація боєприпасів та іншого військового майна, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів ЗСУ” чиновники встигли освоїти менше третьої частини – 153,9 мільйонів гривень.

Лідер Руху «Справедливість», колишній голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що відповідальним за вибухи на військових складах в Україні є вище військове керівництво країни.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE