Politerno > Україна і світ > Союзники не поспішають давати Україні зброю, спостерігаючи за вибухами на складах – “Батьківщина”

Союзники не поспішають давати Україні зброю, спостерігаючи за вибухами на складах – “Батьківщина”

  • 9 Жовтня, 2018
  • 1802 Переглядів
  • 0

“Сватове, Новоянісоль, Балаклія, Калинівка і ось тепер Ічня. Вибухи на військових складах відбуваються з регулярністю, яка свідчить вже не про збій у системі, а про системний безлад, запрограмований на все нові й нові збої”.

Про це йдеться в заяві партії “Батьківщина” з нагоди вибухів на складах боєприпасів в Ічні.

“Про серйозні проблеми на Ічнянському арсеналі було добре відомо і міністерству оборони, і президенту, адже на них ще рік тому звертав увагу профільний парламентський комітет. Але це не запобігло нинішній катастрофі”, – зазначають у партії.

При цьому в “Батьківщини” підкреслюють, що пожежі на армійських складах призводять до того, що західні партнери від відмовляються давати Україні зброю.

З кожною новою пожежею ми чуємо від керівників безліч версій – від недбалості персоналу до диверсії ворога, але жодного разу ми не побачили ані пійманих диверсантів, ані покараних посадовців, окрім явних «стрілочників». А просто напередодні вибухів в Ічні суд відновив на посаді відповідального за зберігання боєприпасів у Балаклії. 

Та й чи варто чекати іншого, коли президент, який за посадою мав би бути головнокомандувачем, вважає можливим під час війни призначати на відповідальні посади у спецслужбах людей, пов’язаних із країною-агресором. А коли про це дізнаються медіа – відбувається мовчанкою. Коли президент довіряє виконувати свої доручення куму Путіна, відкриваючи спеціально для нього повітряний кордон держави. А за це прикриває його бізнес в Україні. Коли забезпечення армії вважають одним з найкорумпованіших напрямів. А підряди на постачання військової техніки неодмінно отримують бізнес-структури президента…

…під час війни ми примудрилися пересваритися мало не з усіма своїми західними сусідами. Та й інші союзники, вочевидь, не поспішають надавати Україні зброю, спостерігаючи за вибухами на черговому складі“, – зауважують у партії.

Нагадаємо, сьогодні, 9 жовтня близько 3:30 ночі, неподалік від смт Дружба на південь від Ічні в Чернігівській області сталася детонація на великих складах боєприпасів. 

Як повідомлялось, починаючи з 2014 року, Міністерство оборони України не встигає реалізовувати бюджетні програми підтримки арсеналів. Станом на вересень цього року із півмільярда гривень, виділених на програму “Утилізація боєприпасів та іншого військового майна, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів ЗСУ” чиновники встигли освоїти менше третьої частини – 153,9 мільйонів гривень.

Лідер Руху «Справедливість», колишній голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що відповідальним за вибухи на військових складах в Україні є вище військове керівництво країни.

Т.в.о. голови Нацполіції перший заступник Сергія Князєва В’ячеслав Аброськін заявив, що слідство розглядає основною версією пожежі на військовому арсеналі поблизу Ічні на Чернігівщині дії російської диверсійної групи.

У свою чергу, президент Петро Порошенко зазначив, що потрібно перевірити всіх, хто охороняв частини в ніч, коли сталися вибухи на складах в Ічні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE