Politerno > Україна і світ > Через вибухи в Ічні на всіх арсеналах посилили охорону, люди ночують у спортзалах на матах, потрібна допомога

Через вибухи в Ічні на всіх арсеналах посилили охорону, люди ночують у спортзалах на матах, потрібна допомога

  • 10 Жовтня, 2018
  • 1310 Переглядів
  • 0

На всій території України посилено охорону та оборону складів і арсеналів зберігання боєприпасів.

Відповідний наказ дав начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктора Муженка, повідомляє управління зв’язків з громадськістю ЗСУ.

Речник Міністерства оборони Олексій Чорнобай повідомив у коментарі каналу “112 Україна”, що в ситуації на 6-му арсеналі Міноборони поблизу Ічні станом на 9-ту ранку є “тенденція до покращення”: зменшилася періодичність вибухів – вони відбуваються десь раз на 10 хвилин, вже є можливість працювати авіації.

“Осередки пожежі локалізовано, здійснено моніторинг тих осередків, які залишилися. Тенденція йде на зменшення. Зараз ми спостерігаємо десь один на вибух на 10 хвилин”, – повідомив він.

Речник Міноборони сказав, що вже відбулася розвідка літаками ДСНС та безпілотниками, зараз відбувається обліт території оперативною групою на чолі з начальником Генштабу на гвинтокрилі.

“Найближчим часом планується застосування авіації ДСНС, пожежної авіації, до гасіння осередків тління на території арсеналу”, – сказав Чорнобай.

За даними ДСНС станом на 7 ранку, за трохи більше ніж добу було евакуйовано понад 12 500 осіб із Ічні та 30 прилеглих населених пунктів. Евакуаційні заходи тривають.

Для прийому евакуйованих підготовлено 18 прийомних пунктів у приміщеннях шкіл, будинків культури та інших закладів Ічнянського (10 пунктів), Прилуцького (4 пункти), Бахмацького (2 пункти), Ніжинського (1 пункт) районів та м. Прилуки (1 пункт).

В 11 евакуаційних пунктах розміщено 2 277 осіб, із них 256 дітей. У пунктах прийому організовано харчування евакуйованого населення, надається медична та психологічна допомога.

Обмежувальні заходи по всій території Чернігівської області та вздовж державного кордону України продовжено.

Відключено від газопостачання Ічню та 11 населених пунктів Ічнянського району, тимчасово припинено рух потягів через станцію Ічня, спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації, закрито повітряний простір у радіусі 30 км.

Люди, які постраждали у результаті вибухів біля Ічні, ночують у спортзалах на матах, волонтери збирають допомогу – потрібні дитячі памперси, теплі дитячі речі, матраци та ковдри.

Про це у Facebook повідомляє Наталя Іранка, керівник обласного осередку НВР “Правий Сектор” у Чернігові.

Судячи з фото, люди ночують у спортивному залі Парафіївського дошкільного навчального закаду № 1 “Малятко” Парафіївської селищної ради та в Южненській загальноосвітній школі Парафіївської селищної ради.

Серед людей, які ночують у спортзалах, багато старих людей та маленьких дітей.

Волонтери збирають допомогу для постраждалих – потрібні памперси 3, 4, 5, дорослі памперси – S, M; тапки дитячі, засоби особистої гігієни та теплі дитячі речі.

Також, за словами волонтерів, потрібні тапки для дорослих, дитяча вода, ліки від тиску, ковдри, дитячі пюре.

Зазначається, що Катерининська церква приймає допомогу.

Як повідомлялося, в ніч на 9 жовтня поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівщини сталася пожежа на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних Сил України. Пожежа охопила близько 682,6 га арсеналу.

За фактами вибухів на території 6 арсеналу Міністерства оборони на Чернігівщині вранці у вівторок військова прокуратура почала провадження щодо недбалого ставлення до військової служби.

Нагадаємо, 9 жовтня близько 3:30 ночі, неподалік від смт Дружба на південь від Ічні в Чернігівській області сталася детонація на великих складах боєприпасів. 

Як повідомлялось, починаючи з 2014 року, Міністерство оборони України не встигає реалізовувати бюджетні програми підтримки арсеналів. Станом на вересень цього року із півмільярда гривень, виділених на програму “Утилізація боєприпасів та іншого військового майна, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів ЗСУ” чиновники встигли освоїти менше третьої частини – 153,9 мільйонів гривень.

Лідер Руху «Справедливість», колишній голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що відповідальним за вибухи на військових складах в Україні є вище військове керівництво країни.

Т.в.о. голови Нацполіції перший заступник Сергія Князєва В’ячеслав Аброськін заявив, що слідство розглядає основною версією пожежі на військовому арсеналі поблизу Ічні на Чернігівщині дії російської диверсійної групи.

У свою чергу, президент Петро Порошенко зазначив, що потрібно перевірити всіх, хто охороняв частини в ніч, коли сталися вибухи на складах в Ічні.

У партії “Батьківщина” заявили, що союзники не поспішають давати Україні зброю, спостерігаючи за вибухами на складах.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE