Politerno > Україна і світ > Частка україномовних пісень на радіо зросла до 35%

Частка україномовних пісень на радіо зросла до 35%

  • 8 Листопада, 2018
  • 1172 Переглядів
  • 0

Відсьогодні набув чинності третій етап запровадження українських квот на радіо

Мінімальна квота на частку україномовних пісень в ефірі радіостанцій відтепер становить 35% на добу. Такі зміни передбачені у законі України “Про телебачення і радіомовлення”

Про це повіломляє РБК-Україна.

Як написав віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко у своєму Twitter, щонайменше 35% пісень, зокрема,  у прайм-тайм, лунатимуть українською.

Два роки дії закону – жодна радіостанція не закрилася, нових чудових пісень українською мовою у всіх жанрах дедалі більше. А крику ж було!”, – написав Кириленко.

Нагадаємо, зміни до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах) президент України Петро Порошенко затвердив у листопаді 2016 року. Документ передбачав поступове запровадження квот: протягом першого року – 25%, другого – 30%, третього – 35%.

Як повідомляло РБК-Україна, за даними опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), у вересні 2018 року 37,2% громадян підтримували квоти на українську мову на радіо і телебаченні, 40,2% виступали проти, ще 21,7% вагалися з відповіддю.

Як повідомлялось, 7 червня президент України Петро Порошенко підписав Закон України про введення 75% квоти україномовного контенту на телеканалах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE