Politerno > Україна і світ > Бойка і Льовочкіна виключили з Опозиційного блоку

Бойка і Льовочкіна виключили з Опозиційного блоку

  • 20 Листопада, 2018
  • 1561 Переглядів
  • 0

Співголова депутатської фракції парламенту “Опозиційний блок” Олександр Вілкул заявив, що з фракції виключили співголову Юрія Бойка та заступника голови фракції Сергія Льовочкіна.

Про це він сказав з трибуни парламента у вівторок.

“Півгодини тому закінчилося засідання фракції. Хочу повідомити, що з лав “Опозиційного блоку” виключили Бойка Юрія Анатолійовича та Льовочкіна Сергія Володимировича”, – сказав нардеп.

Наразі у фракції залишився 41 нардеп.

У той же час, в кулуарах парламенту Юрій Бойко і Вадим Рабинович повідомили про те, що “найближчим часом буде створена нова депутатська група «Опозиційна платформа», яка буде включати в себе опозиційних депутатів”.

У свою чергу, депутат Рабинович додав, що “особисто працює над тим, щоб зібрати в групі якомога більше депутатів”.

Згідно з регламентом, число осіб у депутатській групі не може бути менше, ніж число осіб в найменшій фракції, сформованої протягом 1-ї сесії. Такою фракцією була ВО “Батьківщина” в складі 19 чоловік.

Нагадаємо, 9 листопада група депутатів “Опозиційного блоку” (так зване “крило Бойко-Льовочкіна”) вирішила укласти союз з партією “За життя”, фактичним лідером якої є проросійський політик Віктор Медведчук. Пізніше це об’єднання вирішило висунути Бойка в президенти.

У 2014 році “Опозиційний блок” створювався на уламках ПР як штучна структура, націлена виключно на проходження в парламент. У “Оппоблока”, який отримав 9,43%, були два основні акціонери – групи Ахметова і Фірташа, ділили все в пропорції 50 на 50. Номінальні співголови фракцій: Олександр Вілкул і Юрій Бойко. Перший представляє “Ахметовське” крило, другий – “Фірташівське”.

Як заявляв раніше народний депутат “Опозиційного блоку” Вадим Новинський, рішення співголови політичної партії “Опозиційний блок” Юрія Бойка і лідера партії “За життя” Вадима Рабіновича про створення “Опозиційної платформи – За життя” не має відношення до “Опоблоку”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE