Politerno > Україна і світ > У Сімферополі заарештовано усіх захоплених українських моряків

У Сімферополі заарештовано усіх захоплених українських моряків

  • 28 Листопада, 2018
  • 1415 Переглядів
  • 0

Київський районний “суд” окупованого Сімферополя заарештував на 2 місяці 24 українських моряків, яких захопили ФСБ Росії в районі Керченської протоки.

Про це 28 листопада повідомляє кореспондент “Радіо свобода” Антон Наумлюк у Facebook.

Останніми “суд” взяв під варту капітана 2-го рангу з катера “Бердянськ” Дениса Гриценка і капітана буксира “Яни Капу” Олега Мельничука.

Загалом на бортах захоплених росіянами суден “Яни Капу”, “Бердянськ”, “Нікополь” перебувало 24 українські моряки.

28 листопада окупанти заарештували 9 українських моряків. Зокрема, оперуповноваженого 7-го управління Головного управління військової контррозвідки СБУ старшого лейтенанта Андрія Драча і командира українського бронекатера “Нікополь” Богдана Небилицю. 

27 листопада київський районний “суд” окупованого Сімферополя на 2 місяці заарештував 12 українських моряків, яких захопили ФСБ Росії в районі Керченської протоки.

Також запобіжні заходи обрали 3 пораненим під час штурму українцям. Це Андрій Артеменко, Андрій Ейдер та Василь Сорока. Їх взяли під варту на два місяці — до 25 січня.

Росіяни закидають українцям порушення кордону Російської Федерації, яка анексувала Крим. Їх звинувачують за ст. 322 КК РФ (незаконний перетин держкордону).

Україна визнала їх військовополоненими і вимагає негайно відпустити.

27 листопада журналіст опублікував імена всіх українських військовополонених.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні РНБО було ухвалено рішення звернутися до Верховної Ради щодо розгляду питання про запровадження воєнного стану в Україні.

У ВМС ЗСУ повідомили, що в результаті агресії Росії біля Керченської протоки у неділю поранено 6 українських військовослужбовців, захоплені три кораблі.

У зв’язку з агресією РФ у Чорному морі весь склад Військово-морських сил України підняли по тривозі. Як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов після засідання воєнного кабінету під керівництвом президента Петра Порошенка, опівночі в неділю відбудеться засідання РНБО, на якому буде розглянуто запровадження воєнного стану у зв’язку з агресією Росії на Азові.

Як заявив командир буксира “Яни Капу” Олег Мельничук своєму адвокату Едему Семедляєву, українські моряки, яких захопили ФСБ РФ в районі Керченської протоки, не визнають своєї провини та стверджують, що не порушували нічийого кордону.

Як повідомлялось, учора Верховна Рада затвердила указ президента Петра Порошенка про введення воєнного стану в 10 областях України на 30 діб.

Також Верховна Рада погодила призначення виборів президента України на 31 березня 2019 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE