Politerno > Україна і світ > Порошенко запропонував Раді розглянути введення воєнного стану

Порошенко запропонував Раді розглянути введення воєнного стану

  • 26 Листопада, 2018
  • 1309 Переглядів
  • 0

Президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді розглянути на позачерговому засіданні в понеділок рішення про запровадження воєнного стану в Україні без загальної мобілізації й обмеження конституційних прав і свобод громадян.

Про це він сказав на засіданні Ради національної безпеки і оборони.

Президент підкреслив, що Україна не збирається проводити наступальні операції, в тому числі на Донбасі.

Обговорення проекту рішення про воєнний стан проходитиме 26 листопада на позачерговому засіданні Верховної Ради. Воно буде закритим.

Згідно з українським законодавством, введення воєнного стану можливе і по всій країні, і в окремих її місцевостях. Це вирішується на засіданні Ради національної безпеки і оборони України.

У разі ухвалення рішення про необхідність ввести воєнний стан Президент України видає відповідний указ і негайно звертається до Верховної Ради з пропозицією затвердити його. Указ підлягає негайному оголошенню через засоби масової інформації.

У разі оголошення воєнного стану Верховна Рада збирається на засідання у дводенний термін без скликання і розглядає питання про затвердження указу Президента України.

Указ про введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях, затверджений Верховною Радою, набуває чинності після публікації.

Раніше ВМС ЗСУ повідомили, що в результаті агресії Росії біля Керченської протоки у неділю поранено 6 українських військовослужбовців, захоплені три кораблі.

У зв’язку з агресією РФ у Чорному морі весь склад Військово-морських сил України підняли по тривозі. Як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов після засідання воєнного кабінету під керівництвом президента Петра Порошенка, опівночі в неділю відбудеться засідання РНБО, на якому буде розглянуто запровадження воєнного стану у зв’язку з агресією Росії на Азові.

Європейський союз закликає Росію відновити свободу руху в Керченській протоці і не загострювати ситуацію в Азовському морі.

У Центрі громадських зв’язків ФСБ РФ підтвердили затримання трьох українських військових кораблів в районі Керченської протоки.

Читайте також: ВМС ЗСУ: Російські прикордонники на Азові били на ураження, є поранений (Хроніка подій)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE