Politerno > Україна і світ > У ФСБ РФ підтвердили захоплення українських кораблів і розповіли свою версію подій (Відео)

У ФСБ РФ підтвердили захоплення українських кораблів і розповіли свою версію подій (Відео)

  • 26 Листопада, 2018
  • 1673 Переглядів
  • 0

У Центрі громадських зв’язків ФСБ РФ підтвердили затримання трьох українських військових кораблів в районі Керченської протоки.

“Судна ВМС України “Бердянськ”, “Нікополь” і “Яни Капу”, які порушили сьогодні вранці державний кордон Росії, о 19:00 25 листопада здійснили чергову спробу незаконних дій в межах територіального моря РФ. На законні вимоги супроводжуючих їх кораблів і катерів прикордонної ФСБ РФ і Чорноморського флоту РФ про негайну зупинку не реагували, здійснювали небезпечне маневрування”, – цитує “Інтерфакс” повідомлення ЦГЗ ФСБ.

Там повідомили, що “з метою примусової зупинки українських військових кораблів застосовано зброю”.

“В результаті в територіальних водах РФ у Чорному морі всі три судна ВМС України затримані. Трьом пораненим військовослужбовцям ЗС України надано медичну допомогу. Загрози їхньому життю немає”, – йдеться в повідомленні.

У ФСБ також заявили, що “за фактом порушення державного кордону РФ” порушено кримінальну справу.

“Слід зазначити, що українській стороні відомий порядок проходження військових кораблів через територіальне море РФ і Керч-Єнікальським каналом. Цей порядок вже раніше використовувався ними для здійснення мирного проходу”, – йдеться в повідомленні.

Таран українського судна кораблем прикордонників ФСБ РФ

Раніше ВМС ЗСУ повідомили, що в результаті агресії Росії біля Керченської протоки у неділю поранено 6 українських військовослужбовців, захоплені три кораблі.

У зв’язку з агресією РФ у Чорному морі весь склад Військово-морських сил України підняли по тривозі. Як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов після засідання воєнного кабінету під керівництвом президента Петра Порошенка, опівночі в неділю відбудеться засідання РНБО, на якому буде розглянуто запровадження воєнного стану у зв’язку з агресією Росії на Азові.

Європейський союз закликає Росію відновити свободу руху в Керченській протоці і не загострювати ситуацію в Азовському морі.

Читайте також: ВМС ЗСУ: Російські прикордонники на Азові били на ураження, є поранений (Хроніка п

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE