Politerno > Україна і світ > Глава УГКЦ Блаженніший Святослав прокоментував результат Об’єднавчого собору

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав прокоментував результат Об’єднавчого собору

  • 18 Грудня, 2018
  • 1225 Переглядів
  • 0

Предстоятель Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав каже, що УГКЦ та нова Православна церква України відтепер в унісон даватимуть правдиву інформацію світу щодо ситуації в Україні.

Про це він сказав на зустрічі з послом Королівства Нідерландів в Україні Едуардом Хуксом, повідомляє 18 грудня Департамент інформації УГКЦ.

Глава УГКЦ назвав Об’єднавчий собор важливим, історичним моментом в житті України.

“Важливо, щоб за процесами, які відбуваються в житті православних церков України стояла не просто зміна вивіски, а зміна якості”, – сказав Святослав.

Він наголосив, що тепер обидві церкви Українська греко-католицька й православна церква України – повинні йти разом, шукати і реалізовувати те, що єднає.

“Тепер не тільки УГКЦ може і має нагоду говорити до світового співтовариства про ситуацію в Україні, про війну і її наслідки, а й УПЦ”, – сказав священик, зазначивши, що до того право говорити від імені православних України на світовому рівні узурпувала Москва.

“Саме вони поширювали викривлену інформацію про нібито війну в Україні між православними з одного боку і розкольниками та уніатами з іншого. Тобто, що в Україні триває не війна між Росією і Україною, а внутрішня міжрелігійна суперечка”, – пояснив Святослав.

При цьому він зазначив, що і УГКЦ, і УПЦ тепер будуть в унісон говорити правду про Україну та її війну за свободу, цілісність і незалежність.

Як повідомлялось, Об’єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви.

14 грудня вселенський патріарх Варфоломій запросив новообраного предстоятеля Православної церкви України Епіфанія на вручення томосу до Стамбула 6 січня.

Читайте також: Без об’єднання. П’ять головних висновків після собору нової церкви

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE