Politerno > Україна і світ > Україна накладе санкції на російських депутатів з “Єдиної Росії” і ЛДПР

Україна накладе санкції на російських депутатів з “Єдиної Росії” і ЛДПР

  • 26 Грудня, 2018
  • 1229 Переглядів
  • 0

Під українські санкції потраплять значна кількість російських депутатів, які політично підтримували російську агресію в Керченській протоці.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час засіданні РНБО 26 грудня

“На порядок денний РНБО внесений і проект прийняття рішення щодо застосування санкцій Україною за незаконне проведення виборів на території окупованій на сході нашої держави, за агресію проти нашої держави в Чорному морі, біля Керченської протоки”, – сказав він.

Порошенко додав, що санкції накладатимуться на “тих хто атакував наші кораблі, тих хто був причетний до незаконних судових процесів, до затримання, тих хто віддавав накази”.

“Оскільки ми бачимо політичну підтримку і участь Державної думи в цьому процесі значна кількість депутатів Держдуми РФ, в тому числі від фракцій “Єдина Росія”, ЛДПР також рішенням вводяться до санкційного списку”, – сказав Порошенко.

Президент додав, що під санкції потраплять підприємства, які “в той, чи інший спосіб протидіють Україні, забезпечують військову складову, постачання до збройних сил РФ”.

25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери “Бердянськ”, “Нікополь” і буксир “Яни Капу”, на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону та заарештували на 2 місяці.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

Сьогодні президент Петро Порошенко оголосив про завершення дії воєнного стану в 10 областях України.

Також стало відомо, що так званий “Верховний суд Криму” в середу відмовився відпустити з-під варти останніх п’ятьох військових моряків захоплених в Чорному морі місяць тому кораблів ВМС України, скарги на арешт яких дійшли до “інстанції”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE