Politerno > Україна і світ > Геращенко: Росія остаточно відмовилася від перемовин про обмін полоненими

Геращенко: Росія остаточно відмовилася від перемовин про обмін полоненими

  • 28 Грудня, 2018
  • 1329 Переглядів
  • 0
Геращенко Іра

Російська сторона остаточно відмовилася від проведення відеоконференції, присвяченої звільненню заручників і обміну полоненими.

Про це сьогодні повідомила перша віце-спікер парламенту, представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

“Росіяни і їхні маріонетки з ОРДЛО остаточно відмовилися від проведення відеоконференції гуманітарної підгрупи 29 грудня для узгодження звільнення заручників. Змушена констатувати і пасивну позицію координатора від ОБСЄ в гуманітарній підгрупі”, – написала Геращенко.

У зв’язку з цим вона звернулася з ініціативою до ТКГ негайно провести спільне засідання ТКГ і гуманітарної підгрупи “з одного питання – звільнення заручників”, щоб у присутності Євгена Марчука, Мартіна Сайдіка і Бориса Гризлова “пройтися по кожному прізвищу в усіх можливих списках і все-таки розблокувати звільнення заручників”.

За її словами, представники РФ так і не дали жодної відповіді на пропозицію передати їхньому консулу засуджених громадян РФ в обмін на політв’язнів Кремля. Так само РФ не відповіла на ці пропозиції ні дипломатичними каналами, ні на запити українського омбудсмена Людмили Денісової.

“Зате бойовики продовжують вставляти у свої вимоги – списки звільнення росіян (сьогодні в списках ОРДЛО подають уже 26 громадян РФ), беркутівців, причетних до терактів в Одесі і Харкові. На цей час ОРДЛО підтвердили утримання загалом 23 українців. А від нас вимагають звільнити 196. І це в них називається “обмін усіх встановлених на всіх встановлених”, – заявила вона.

Як повідомлялось, Україна запропонувала Росії провести 5 січня обмін заручників у форматі 22 на 22 і 79 на 19.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE