Politerno > Україна і світ > Порошенко вручив ордени Варфоломію та священнослужителям Вселенського патріархату

Порошенко вручив ордени Варфоломію та священнослужителям Вселенського патріархату

  • 5 Січня, 2019
  • 1160 Переглядів
  • 0

Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди патріарху Варфоломію та священнослужителям Вселенського патріархату.

Спочатку, одразу після підписання томосу, президент Петро Порошенко вручив нагороду патріарху Варфоломію “за визначний особистий внесок Його Всесвятості у розбудову автокефальної помісної Православної Церкви України, піднесення авторитету православ’я у світі, багаторічну діяльність з утвердження ідеалів духовності, милосердя і міжконфесійної злагоди”.

Вселенський патріарх, в свою чергу, вручив Порошенку пам’ятну медаль – хрест Панагія Паммакарістос.

Згодом, під час офіційного прийняття з нагоди підписання томосу про автокефалію Православної Церкви України, відбулось вручення державних нагород священнослужителям Вселенського патріархату.

“Президент вручив нагороди за визначну діяльність, спрямовану на зміцнення авторитету православ’я у світі, утвердження ідеалів духовності і милосердя, вагомий особистий внесок у розбудову автокефальної помісної Православної Церкви України”, – йдеться в повідомленні прес-служби.

Орден князя Ярослава Мудрого ІV ступеня вручено митрополиту Бурському, іпертиму та екзарху Віфінії Елпідофоросу та митрополиту Галльському Еммануїлу.

Нагороджено орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня архієпископа Памфільського і Західної єпархії Української православної церви в США, екзарха Вселенського патріарха в Україні Даниїла та єпископа Едмонтонського і Західної єпархії Української православної церкви Канади, екзарха Вселенського патріарха в Україні Іларіона.

Президент також вручив орден “За заслуги” ІІІ ступеня митрополиту Адріанополіса, директору представництва Вселенського Патріархату в Афінах Амфілохію, патріаршому диякону, заступнику головного секретаря Святого і Священного Синоду Константинопольської православної церкви Вселенського патріархату Грегоріосу та митрополиту Пергамському Іоанну.

Читайте також: Без Філарета, але з “Наріком” і з Порошенком на п’єдесталі. Як підписували Томос в Стамбулі і що у ньому значиться

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE